Ballina Haxhi 2024

Haxhi 2024

 • Ligjërata dhe lexim të Kuranit

  Ligjërata dhe lexim të Kuranit

  Përveç kryerjes së ritualeve të haxhit, besimtaret tona, të udhëhequra nga mualimet e Departamentit të Gruas së Bashkësisë Islame të Kosovës, po shfrytëzojnë kohën e qëndrimit në hotel, duke dëgjuar ligjërata e duke lexuar Kuran. Ato po synojnë që gjatë kësaj periudhe të përfundojnë edhe leximin e plotë të Kuranit, duke bërë kështu hatme atë.


 • Ka ndërruar jetë haxhi Muharrem Gashi

  Ka ndërruar jetë haxhi Muharrem Gashi

  “Të Allahut jemi dhe tek Ai do të kthehemi!”Njoftojmë besimtarët dhe opinionin e gjerë se sot, më 13 qershor 2024, në mëngjes, në Meke, ka ndërruar jetë haxhi Muharrem Gashi nga Podujeva, i cili këtë vit ishte në mesin e besimtarëve që udhëtuan drejt vendeve të shenjta për ta kryer haxhin.Me këtë rast, Myftiu i…


 • Përgatitjet e fundit për kryerjen e haxhit

  Përgatitjet e fundit për kryerjen e haxhit

  Besimtarët tanë tanimë janë duke i bërë përgatitjet e fundit për kryerjen e haxhit. Ata, të shtunën, më 15 qershor, do të qëndrojnë në Arafat, për të plotësuar kështu njërin nga kushtet e haxhit. E për kushtet e qëndrimit në Arafat dhe për ibadetet që duhet të kryhen atje, ata janë duke u njohur nga…


 • Vizitë vendeve historike

  Vizitë vendeve historike

  Besimtarët tanë që këtë vit gjenden në Meke për kryerje të haxhit, përveç vizitës së Qabesë, po vizitojnë edhe vende të tjera historike. Prej tyre janë edhe dy shpellat, ajo Hira dhe ajo Theur, e të cilat kanë një rëndësi të madhe në historinë islame. Në shpellën Hira, Pejgamberit tonë a.s., filloi t’i zbriste për…


 • Ligjërata parapërgatitore për haxhilerët

  Ligjërata parapërgatitore për haxhilerët

  Pamje nga ligjërata parapërgatitore me besimtarët tanë, rreth udhëzimeve të haxhit. Ata, nga udhëheqësit e haxhive, janë duke u njoftuar në detaje rreth procedurave të kryerjes së haxhit, në mënyrë që ta kenë sa më të lehtë kryerjen e tij.


 • Ligjërata nga mualimet

  Ligjërata nga mualimet

  Udhëheqësja e Departamentit të Gruas në Bashkësinë Islame të Kosovës, znj. Vaxhide Bunjaku, së bashku me mualimet e tjera, po kujdesen që t’ua shpjegojnë ritualet e haxhit të gjitha besimtareve që gjenden në Meke, e të cilat kanë vendosur që këtë vit ta kryejnë haxhin. Ato po mbajnë ligjërata të rregullta çdo ditë para namazit…


 • Ligjërata fetare për haxhilerët

  Ligjërata fetare për haxhilerët

  Besimtarët tanë që tashmë gjenden në Meke për kryerje të haxhit, përveç vizitës së Qabesë, çdo ditë, para namazit të drekës, janë duke dëgjuar ligjërata fetare nga udhëheqësit dhe hoxhallarët nga Këshillat e BI-së së Kosovës. Pamje nga ligjërata e Agim ef. Hysenit, anëtarit të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës dhe Ekrem ef. Avdiut,…


 • Takim informues me udhëheqësit e haxhive

  Takim informues me udhëheqësit e haxhive

  Udhëheqësit e Drejtorisë së Haxhit të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës kanë mbajtur një takim informues me udhëheqësit e haxhive të Këshillave të BI-së. Në këtë takim u diskutua për procedurat dhe ritualet e haxhit, ku udhëheqësit u njohën me kohën se kur do të dalin në Arafat, qëndrimin aty, shkuarjen në Muzdelife e…


 • Takim përgatitës në rrafshnaltën e Arafatit

  Takim përgatitës në rrafshnaltën e Arafatit

  Me qëllim të mbarëvajtjes dhe ecurisë sa më të mirë të ditës së Arafatit, udhëheqësit e haxhive nga të gjithë Këshillat e Bashkësisë Islame të Kosovës, kanë mbajtur një takim përgatitës në rrafshnaltën e Arafatit, më konkretisht në vendin ku do të qëndrojnë besimtarët tanë nga Kosova. Ata, nga zyrtarët e Drejtorisë së Haxhit të…


 • Grupi i fundit niset për në Mekë

  Grupi i fundit niset për në Mekë

  Sonte, nga Aeroporti Ndërkombëtar “Adem Jashari” në Prishtinë, është nisur edhe grupi i fundit me besimtarët tanë nga Gjilani dhe Mitrovica drejt vendeve të shenjta. 213 besimtarë nga këto dy komuna plotësuan numrin prej 1576 besimtarëve nga Kosova që këtë vit morën rrugën për ta kryer haxhin.