Me ftesë të një grupi mërgimtarësh, më 14 dhe 15 prill, drejtori për Diasporë në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Ekrem ef. Simnica, qëndroi për vizitë në Finlandë.

Fillimisht ai qëndroi në Qendrën Islame Shqiptare “Dituria” në Helsinki  në të cilën u mirëprit nga imami i xhamisë, Enis ef. Qabrati, i shoqëruar edhe nga kryetari i kësaj qendre, si dhe nga një grup i xhematit.
Kjo qendër përpos xhamisë, ka edhe objektet përcjellëse, të cilat e bëjnë qendrën edhe më funksionale dhe më të shfrytëzueshme për bashkatdhetarët tanë.

Drejtori Simnica mori pjesë në iftarin me xhematë, të organizuar kjo qendër, e më pas mbajti edhe një ligjëratë, në të cilën ua uroi muajin Ramazan të gjithë bashkatdhetarëve tanë, duke ju dëshiruar agjërim të lehtë dhe të pranuar.
Më pas, drejtori Simnica, i njohu ata me zhvillimet e përgjithshme në Kosovë, e në veçanti me punët, angazhimet, të arriturat, por edhe sfidat me të cilat ballafaqohet institucioni i Bashkësisë Islame të Kosovës.
Pas kësaj, drejtori Simnica i priu edhe namazit të teravive në këtë qendër.

Të nesërmen, më 15 prill, në shoqërinë e anëtarit të Kuvendit Komunal, z. Xhemal Jashanicës, drejtori Simnica vizitoi xhaminë në Turku, në të cilën u mirëprit nga imami, Artan ef. Osmani, njëherësh edhe kryetar i kësaj qendre.

Drejtori Simnica në këtë qendër mbajti një ligjëratë, në të cilën foli rreth punëve dhe angazhimeve të institucionit të BIK-ut.
“Më lejoni që në emrin tim personal, në emër të Myftiut Tërnava, si dhe në emër të Bashkësisë Islame të Kosovës t’u uroj dhe t’u përgëzoj për muajin e madhërishëm Ramazan, për punët dhe aktivitetet madhore që po i bëni në xhaminë tuaj, por kam nderin që t’i uroj dhe t’i përgëzoj të gjithë besimtarët islam për këtë muaj të devotshmërisë, solidaritetit, durimit e barazisë, që të jemi aktivë dhe mirënjohës për këto mirësi që na i dha Krijuesi ynë” – the ndër tjera drejtori Simnica.

Gjatë kësaj vizite, drejtori Simnica mbajti edhe hytben e xhumasë, si dhe i priu namazit të xhumasë.

Në mbrëmje, drejtori Simnica me një grup xhemati në Helsinki u pritën në iftar nga ishnxënësi i Medresesë z. Blerim Tërnava.

Shfaq më shumë në Diaspora

Shfleto

Myftiu Tërnava priti në takim ambasadorin jorezident të Katarit, z. Jabor Ali Hussein al Hawashela al Dosari

Prishtinë, më 23 shkurt 2024 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërn…