Drejtori i Diasporës i BIK-ut vizitoi xhaminë “Drita” në Shtutgard

23 shtator 2019

Me datë 23 shtator 2019, drejtori i Diasporës në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Ekrem ef. Siminica vizitoi xhaminë “Drita” në Shtutgard të Gjermanisë. Ai u prit nga kryetari i xhamisë Besim ef. Limani. Ata së bashku vizituan objektin e ri, si dhe inspektuan punimet në renovimin e objektit. Kryetari i xhamisë deklaroi se e mira e gjithë kësaj është se donacionet në material dhe në punë nuk po mungojnë dhe se komuniteti shqiptar po i kryen këto punë me punëtorët dhe firmat e tyre në baza vullnetare-bamirësie. Objekti përpos xhamisë ka edhe objektet përcjellëse, siç janë këndi për shitjen e librave, mësonjëtorja, bufeja, këndi për lojëra të fëmijëve dhe hapësirat tjera ndihmëse.

Në namazin e akshamit, drejtori Siminica u mirëprit nga imami i xhamisë Rexhep ef. Sylejmani, i shoqëruar nga kryetari i xhamisë Besim ef. Limani dhe nga një grup i xhematit. Kryetari Limani e njohu me aktivitetet e Qendrës Islame Shqiptare “Drita”, duke theksuar se kjo është një qendër humanitare-fetare, e cila nuk i takon asnjë partie politike dhe se nuk identifikohet me ndonjë ideologji ekzistuese. “QISH është organizatë islame e cila kryesisht angazhohet për t’ua krijuar kushtet e nevojshme besimtarëve myslimanë për realizimin e detyre të tyre fetare dhe për kultivimin e vlerave të tyre kombëtare. QISH me krenari feston traditën e saj tashmë 20 vjeçare, gjë që asaj ia siguron të drejtën e pjesëmarrjes në grupin e qendrave më eminente islame shqiptare në perëndim. Kjo qendër është organizatë e regjistruar dhe e vetmja kompetente për popullatën shqiptare në Baden. Kjo qendër boton edhe revistën “Drita islame”, e cila përveç temave fetare përmban edhe tema të ndryshme aktuale dhe shkencore,” – tha ndër të tjerash kryetari Limani.

Në xhaminë “Drita” më pas u organizua një tribunë, në të cilën për një fjalë rasti u paraqit edhe drejtori i Diasporës në Kryesinë e BIK-ut, Ekrem ef. Siminca, i cili i njoftoi me rrjedhat dhe mbarëvajtjen e punëve në Bashkësinë Islame të Kosovës, si dhe për situatën e përgjithshme në Kosovë.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

“Bereqeti” në Drenas ndihmon familjet me jorganë, jastëk dhe batanije

Shoqata Humanitare Bamirëse “Bereqeti”, dega në Drenas, ka dhuruar zhvilluar aksion humani…