Delegacioni i BIK-ut vizitoi mërgatën shqiptare në Zvicër

Prishtinë, më 13 mars 2023

Më 10 mars, delegacioni i Bashkësisë Islame të Kosovës, i përbërë nga drejtori i Drejtorisë për Diasporë, Ekrem ef. Simnica dhe kryetari i Këshillit të BI-së së Prishtinës, Hetem ef. Sopjani, u pritën në xhaminë “Qendra Islame Shqiptare” në Renens, Lozanë, nga kryetari i xhamisë z. Sami Zogaj, sekretari z. Orhan Musliu, anëtarët e kryesisë dhe nga xhemati.

Ata aty falën namazin e xhumasë, ku para namazit të xhumasë ligjëroi kryetari i Këshillit të BI-së së Prishtinës, Hetem ef. Sopjani, i cili përshëndeti të pranishmit dhe ligjëratën e tij kryesisht ia kushtoi parapërgatitjeve për muajin e bekuar Ramazan.

Drejtori i Diasporës, Ekrem ef. Simnica, në hytben e tij, theks të veçantë i kushtoi punës dhe veprimtarisë së institucionit të Bashkësisë Islame të Kosovës. Ai me këtë rast përcolli urimet dhe përgëzimet e Myftiut Tërnava për muajin Ramazan, duke lutur Allahun që të na i pranojë ibadetet dhe adhurimet që i kryejmë gjatë këtij muaji. Drejtori Simnica falënderoi të gjithë mërgimtarët tanë për kontributin e vazhdueshëm dhënë për vendlindjen në përgjithësi, e në veçanti për institucionin e Bashkësisë Islame të Kosovës. Ai shfaqi shpresën dhe bindjen e tij se kjo mërgatë do të vazhdojë kontributin e saj edhe përgjatë viteve të ardhshme, sa herë që të jetë nevoja.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava priti në takim z. Halil Kastrati

Prishtinë, më 22 mars 2023 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnav…