Ballina Lajme Myftiu Tërnava priti dijetarin e njohur turk Prof. Dr. Tajar Altikulaç

Myftiu Tërnava priti dijetarin e njohur turk Prof. Dr. Tajar Altikulaç

Prishtinë, 5 prill 2012


Myftiu i Kosovës, Mr. Naim Tërnava priti sot, dijetarin e njohur turk, Prof. Dr. Tajar Altikulaç, i cili shoqërohej edhe nga Mustafa Ozxhan dhe bashkëpunëtorë të tjerë.
Myftiu Tërnava pasi i dëshiroi mirëseardhje dhe e falënderoi për vizitën tha se për ne është nder që ju kemi sot për vizitë këtu.

Myftiu e njohu dijetarin turk edhe me organizmin, rezultatet, arritjet dhe sfidat që ka Bashkësia Islame e Kosovës dhe institucionet  e saj.
Myftiu Tërnava e njohu Tajar Altikulaçin edhe me projektet që janë në realizim e sipër nga Bashkësia Islame siç është Katalogu i dorëshkrimeve orientale, Monografia e xhamive, si dhe tash së fundmi plani për ndërtimin e Xhamisë në Prishtinë.

Prof dr. Tajar Altikulaç tha se është i entuziazmuar me projektet që po realizon Bashkësia Islame e Kosovës dhe shprehu përkrahjen e tij në këtë drejtim.
Dijetari turk, pas takimit me Myftiun mbajti një ligjëratë në Fakultetin e Studimeve Islame në Prishtinë, ku fillimisht u prit nga dekani prof. dr. Qazim Qazimi.{jathumbnail}

Në ligjëratën e tij para studentëve të FSI-së, Prof. Dr. Tajar Altikulaç u përqendrua në rëndësinë që ka mësimi dhe studimi për brezat e rinj.
“Ju të dashur studentë, jeni njerëz më me fat, ngase keni zgjedhuar që të studioni në moshën më të mirë, dhe për profesionin më të mirë, misioni i jua është që të edukoni popullin, e për të edukuar popullin, ju duhet që të jeni të përgatitur, e për t’u përgatitur ju duhet që të studioni”
Ligjërata e Prof. Dr. Tajar Altikulaçit u ndoq me interesim nga studentët e Fakultetit të Studimeve Islame në Prishtinë.

  • TENDER për OFERTIM

    Për botimin e kalendarit të tavolinës 2019: Të dhënat gjenerale: Tirazhi: 3000 copë Format…
  • Tender

    Për botimin e kalendarit të murit 2019: Të dhënat gjenerale: Tirazhi: 2500 copë Formati: B…
  • Myftiu Tërnava priti në takim ambasadorin Shaban Murati

    Prishtinë, 15 nëntor 2018 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava…
Shfaq më shumë artikuj të ngjashëm
Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava priti në takim ambasadorin Shaban Murati

Prishtinë, 15 nëntor 2018 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava…