Prishtinë, më 25 prill 2024

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës ka organizuar sot ligjëratë kushtuar dijetarit, prijësit dhe udhërrëfyesit, Vehbi ef. Dibra. Në ambientet e Fakultetit të Studimeve Islame këtë ligjëratë e mbajti shkrimtari dhe diplomati, Besnik Mustafaj.
Myftiu i Kosovës, Naim ef. Tërnava vlerësoi lart diplomatin Mustafaj për angazhimin e tij, si në fushën e letërsisë, ashtu edhe atë kombëtare.

“Profesori në formën më të mirë ka përfaqësuar vendet tona dhe aspiratat e popullit tonë, si me penën e tij të mprehtë, ashtu edhe në angazhimin e tij prej diplomati e veprimtari, ku është shquar për urtësi, vizion e thellësi prej diplomati e mendimtari, duke u shndërruar kështu në një ndër përfaqësuesit e ambasadorët më të nderuar të vendit tonë, prej Parisit e deri në kancelaritë më të rëndësime të botës. Dhe si i tillë, profesori ka dhënë kontribut të madh në sensibilizimin e çështjes së Kosovës dhe lirisë së saj në arenën ndërkombëtare, për se i jemi mirënjohës”, tha Myftiu gjatë fjalës së tij.

Në këtë ligjëratë u potencua kontributi i pashoq i Vehbi ef. Dibrës në çështjet fetare dhe atë kombëtare. Ai u veçua si komentuesi më i mirë i Kuranit në shqip, teksa ishte edhe kryetar i parë i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë.

“Janë tri atribute, të cilat përmbledhin më së miri dimensionet e këtij personaliteti të madh. Bisedën me ju sot e shoh si pjesë domethënëse të nismës së institucioneve drejtuese të Bashkësisë Islame të Kosovës për t’u identifikuar me trashëgiminë më të lavdishme të myslimanëve shqiptarë, të cilët e shkrinë jetën e tyre duke vepruar në shërbim të kauzës për “fe dhe për atdhe”. Është në nderin e të gjithë myslimanëve shqiptarë që një shprehje e tillë ka dalë pikërisht nga mendja e Haxhi Vehbi Dibrës, duke përcaktuar kështu horizontin, drejt të cilit ka ecur gjatë më shumë se një shekulli dhe do të vazhdojë të ecë shqiptari i besimit islam. Ky përcaktim e bën menjëherë urën lidhëse midis Haxhi Vehbi Dibrës dhe 37 imamëve shqiptarë të vrarë si martirë gjatë luftës së fundit çlirimtare në Kosovë”, tha ai gjatë kësaj ligjërate.

Shfaq më shumë në Aktuale

Shfleto

Drejtori i Diasporës, Ekrem ef. Simnica ka pritur në takim kryetarin e QKMSh “Haxhi Zeka” në Belgjikë, Musa Mulajn

Prishtinë, 14 maj 2024 Drejtori i Diasporës në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Ek…