Prishtinë, 15 korrik 2019

Drejtoria e Haxhit dhe Umres pranë Kryesisë e Bashkësisë Islame të Kosovës, sot mbajti mbledhjen e saj  parapërgatitore me udhëheqësit e grupeve të haxhive për këtë vit. Mbledhjen e kryesoi drejtori i Haxhit dhe Umres , Vedat ef. Sahiti i cili në  fokus të diskutimit të tij kishte  koordinimin
e punëve, bashkërendimin e detyrave, obligimeve dhe përgjegjësive te udhëheqësve të haxhit në raport me haxhitë  dhe mbarëvajtjen e kryerjes së kushtit të pestë te Islamit- Haxhit. Ju njoftojmë se nisja e haxhive nga Kosova për këtë vit do të fillojë më 1, 2 dhe 3 gusht, ndërsa kthimi  më 24, 25 dhe 26 gusht.

Në këtë mbledhje u diskutua gjithashtu edhe për duanë tradicionale të
haxhive, e cila do të bëhet nëpër Këshillat përkatës para nisjes së haxhive.

 

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava vizitoi për ngushëllime familjen e haxhi Muharrem Gashit

Prishtinë, më 18 qershor 2024 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tër…