Java e Tuberkulozit

Prishtinë, 26 mars 2012

Me datën 26.03.2012 Departamenti i Gruas i BIK-së organizoi ligjëratën e radhës Tema: Tuberkulozi -Si të mbrohemi nga kjo sëmundje ?
Temën e shtjelloi në mënyrë të shkëlqyer:Dr. Rukije Mehmeti
Menaxher i PKT -së / NTP manager (Ministria e Shëndetësisë /Ministry of Health)

 

Ajo ndër të tjerash veçoi edhe mënyren e përhapjesë së  Tuberkulozit që është përmes AJRIT, nga i sëmuri te personi i shëndoshë, si dhe simtomat e para të kësaj sëmundje që janë; Humbje në peshë,dobësim i përgjithshëm
Kohë pas kohe temperaturë jo e lartë,deri 38  C
Djersitje e shtuar posaçërisht natën,pa ndonjë arsye tjetër.
Kolla  e thatë në kohëzgjatje me tepër se 3 javë,
Ndonjëherë kollë me këlbazë të gjakosur
Dhembje në krahërorë
Ndjenjë e të qenit sëmurë..

Takimi u mbajt në lokalet e Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Drejtoria e Vakëfeve nga Turqia dhuroi 4000 pako ushqimore për aksionin “Sofra e Ramazanit 2021”

Prishtinë, 14 prill 2021 Drejtoria e Vakëfeve e Republikës së Turqisë edhe sivjet ka dërgu…