Prishtinë,12 shkurt 2018

Sekretari i Përgjithshëm i Bashkësisë Islame të Kosovës Resul ef.Rexhepi dhe drejtori për Diasporë Ekrem ef. Simnica pritën në takim delegacionin e Federatës së Organizatave Islame Ombrellë në Zvicër FIDS, të kryesuar nga kryetari Muntasar bin Muradi, Bashkim Aliu, anëtar i Kryesisë së FIDS-it dhe Mehas Alia, kryetar i Unioni të Qendrave Islame Shqiptare në Zvicër.

Sekretari Rexhepi falënderoi delegacionin e FIDS-it për vizitën e tyre në Kosovë, si dhe i njohu me organizimin e jetës fetare në Kosovë, sidomos me angazhimin e Bashkësisë Islame të Kosovës pët t’iu përgjigjur nevojave dhe kërkesave të bashkëkombësve tanë në diasporë, në veçanti në Zvicër, ku është më aktivja dhe më e madhja diasporë kosovare. Sekretari Rexhepi theksoi gatishmërinë e Bashkësisë Islame të Kosovës që të bashkëpunojë me FIDS-in në të mirë të besimtarëve tanë.

Nga ana e tij, kryetari Montasar bin Muradi falënderoi sekretarin për pritjen e ngrohtë dhe e njohu me organizatën FIDS, e cila është organizatë ombrellë, që i përmban në vete të gjitha unionet islame të niveleve kantoniale dhe ato të organizuara në nivel kombesh . FIDS-i përfaqëson dhe mbron interesat e myslimanëve në Zvicër pranë autoriteteve qëndrove të shtetit dhe parlamentit.

Vlen te theksohet se diaspora shqiptare në Zvicër përben përqindjen më të lartë të myslimanëve në vend.

Shfaq më shumë në Diaspora

Shfleto

Myftiu Tërnava takoi kryetarët e këshillave të BI-së

Prishtinë, më 29 shkurt 2024 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërn…