Kryesia e BIK në vigjilje të Ramazanit takim me udhëheqësit e Këshillave vendor

Në vigjilje të muajit të madhëruar të Ramazanit, më 4 qershor, Kryesia e BIK të Kosovës mbajti tubim konsultativ me kryetarët edhe kryeimamët e këshillave vendor të BI, ku qenë të pranishëm edhe pedagogët e FSI dhe profesorët e Medreseve.
“Jemi këtu që me ju, drejtuesit e Këshillave, me ju pedagogët e FSI e të medreseve, të shohim mundësinë më të mirë për organizim të aktiviteteve që do i kemi në terren me besimtarët gjatë muajit të madhëruar të Ramazanit. Drejtoritë tona janë në përgatitje e sipër të elaboratit për muajin e madhëruar të Ramazanit. Andaj, jemi këtu që të dëgjojmë edhe propozimet a sugjerimet tuaja, ku bashkërisht do të jemi gjatë Ramazanit me besimtarët tanë”, tha Myftiu Tërnava.

Kryeimami, Sabri Bajgora tha se si tradicionalisht janë bërë përgatitjet e nevojshme për Ramazan. Terreni do të mbulohet me ekipin që do jetë në nivel të Kryesisë, në të cilin do të përfshihen përfaqësuesit nga Kryesia, si dhe nga FSI e Medresetë. Ekipi i Ramazanit do të funksion në bashkëpunim e bashkërendim me këshillat vendor, ku do të vizitohen xhamitë kryesisht në namazin e drekës, me theks të veçantë ditëve të premte në namazin e xhumasë, e që do mbahen derse dhe hytbe, si dhe në namazin e Teravive.
Ahmet Sadriu, drejtor i veprimtari botuese tha si zakonisht drejtoria e botimeve ka bërë përgatitjen e Vaktisë së Ramazanit për territorin e Kosovës. Ai, po ashtu, i njohu të pranishmit edhe me projektin për e një sërë emisionesh fetare nga produksioni i BIK.
Drejtori për diasporë, Ekrem Simnica tha se duhet që të organizohemi sa më mirë që t’i presim e të jemi pran mërgimtarëve tanë, e të cilët këtë Ramazan do jen në vendlindje. Ai, po ashtu, u shpreh se përfaqësuesit e Kryesisë së BIK do të jenë të pranishëm edhe në diasporë gjatë muajit të Ramazanit.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

“Të Allahut jemi dhe tek Ai do të kthehemi”

Njoftojmë kolegët, miqtë dhe opinionin e gjerë se sot, më 23 mars 2023, ndërroi jetë në mo…