Myftiu Tërnava vizitë dyditore në Drejtorinë e Përgjithshme të Vakëfeve të Turqisë


Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava i shoqëruar nga këshilltari i Kryesisë, Vedat Sahiti, më 9 e 10 qershor qëndruan në vizitë dyditore në Ankara me ftesë të Drejtorisë së Përgjithshme të Vakëfeve të Turqisë.

{jathumbnail}Delegacioni i Bashkësisë Islame të Kosovës u prit me nderime të larta dhe u nënshkruan një marrëveshje bashkëpunimi për restaurimin e tri objekteve të rëndësishme të trashëgimisë kulturore islame në Kosovë.
Projekti i Medresesë së vogël në Gjakovë, pastaj projekti i Bibliotekës së Xhamisë së Hadum Agës, po në Gjakovë, të shkatërruara gjatë luftës së fundit 1998-99 dhe projekti i restaurimit të Xhamisë së Marzhiçit në Trepcë (Mitrovicë) e shkatërruar gjatë luftërave Osmane-Austrohungareze në fund të shekullit XVII.
Myftiu Tërnava falënderoi Drejtorinë e Përgjithshme të Vakëfeve për kontributin e dhënë në restaurimin e këtyre monumenteve të rëndësishme të kulturës dhe trashëgimisë islame në Kosovë. “Ne me këto restaurime të objekteve të trashëgimisë sonë po ua lëmë edhe brezave që vijnë kulturën e trashëgiminë e të parëve tanë.” -tha Myftiu Tërnava.
Gjatë vizitës në Ankara Myftiu vizitoi edhe Ambasadën e Kosovës, ku u prit nga ambasadori, Avni Spahiu dhe konsulli, Ali Kamberi.
Myftiu e njohu ambasadorin për punën që po bënë BIK në përgjithësi, si dhe me marrëveshjen që u nënshkrua për restaurimin e objekteve të trashëgimisë kulturore islame në Kosovë.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava priti në takim një delegacion nga Qendra Islame nga Londra

Prishtinë, më 22 shtator 2022 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tër…