Përurohet xhamia e fshatit Zhazhë

Sot, më datë 20.04.2018, ditë e premte, një delegacion i Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, në krye me Myftiun Tërnava, bëri hapjen e xhamisë së fshatit Zhazhë të komunës së Mitrovicës.

Ndërtimi i xhamisë ishte rezultat i kontributit të banorëve të kësaj ane.

Gjatë fjalës së tij të rastit, Myftiu Tërnava përveç që uroi dhe përgëzoi banorët e fshatit, premtoi edhe finalizimin e punimeve në këtë xhami, si dhe rregullimin e oborrit.

Hutben e xhumasë e mbajti kryeimami i BIK-ut, Sabri Bajgora, i cili foli për rolin dhe vlerën e ndërtimit të xhamive dhe shpërblimet e mëdha që pasojnë për ata që kontribuojnë në ndërtim.

Këtë tubim me prezencën e tyre e nderuan edhe përfaqësues të komunës së Mitrovicës, ndër ta edhe nënkryetari Faruk Mujka.

Fshati Zhazhë nga qyteti i Mitrovicës është larg 10 km, ndërsa nga komuna e Zveçanit 7 km. Kulla e Hajzer Ahmet Pecit është ndërtuar në fillim të shek. XX. Dikur ishte ndër fshatrat më të mëdhenj të banuar me popullsi shqiptare në komunën e Zveçanit me gjithsej 107 shtëpi, ndërsa sot thuhet se jetojnë vetëm 24 familje.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Certifikohen 130 nxënës të Akademisë se Kuranit “Hifdh Kids”

Prishtinë, më 12 gusht 2022 Me rastin e këtij manifestimi, kryeimami i Bashkësisë Islame t…