Myftiu priti Martin Perschler

Prishtinë, 23 janar 2012

 

 

Takim

Myftiu Tërnava priti z. Martin Perschler zyrtar i lartë për ruajtjen e trashëgimisë kulturore pranë Departamentit të shtetit

 

Myftiu i Kosovës, mr. Naim Tërnava priti sot në takim z. Martin Perschler –  zyrtar i lartë për ruajtjen e trashëgimisë kulturore pranë Departamentin të shtetit, i cili shoqërohej edhe nga Paul Engelstad- zyrtar për marrëdhënie me publikun në Ambasadës e SHBA-së në Prishtinë.

Myftiu Tërnava pasi e  falënderoi për vizitën i  njoftua mysafirët me gjendjen e trashëgimisë kulturore të Kosovës në përgjithësi, e  gjendjen e trashëgimisë kulturore islame në veçanti, për se përpos të tjerash Myftiu tha: “Trashegimia islame në Kosovë ka pësuar një humbje të madhe gjatë luftës së viteve 98\99 kur qenë shkatërruar 218 xhami, shume vakëfe, teqe si dhe selia e  vet Kryesisë së Bashkësisë Islame me Arkivin e saj të pasur e të vjetër  mbi 600 vjeçar, kjo ka qenë humbja më e madhe  për ne që nuk mund të kompensohet asnjëherë”.

 

Myftiu gjithashtu i njohu mysafirët edhe me  arritjen e BIK-ut në restaurimin e renovimin e shume xhamive në bashkëpunim me organizata të tjera vendore dhe ndërkombëtare.

 

Z. Martin Perschler, e falënderoi Myftiun për pritjen e ngrohte dhe për njoftim me gjendjen e trashëgimisë kulturore në Kosovë. Po ashtu ai e përgëzoi Myftiun për punën që ka bërë BIK në ruajtjen e kësaj trashëgimie.   Z. Perschler shprehu  gatishmërinë e shtetit  dhe të Ambasadës amerikane që të bashkëpunojmë edhe më tepër  në këtë rrafsh.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava priti në takim një delegacion nga Qendra Islame nga Londra

Prishtinë, më 22 shtator 2022 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tër…