Prishtinë, 27 janar 2012

 Takim

Myftiu i Kosovës, Mr. Naim Tërnava priti sot  kryetarin e Gjilanit, Qemajl Mustafa me bashkëpunëtorë, të cilin pasi  e falënderoj për vizitën e njohu atë me  sfidat dhe sukseset  e Bashkësisë Islame të Kosovës.
Myftiu Tërnava vlerësoi lart bashkëpunimin e  Komunës së Gjilanit me Këshillin e Bashkësisë Islame në Gjilan, bashkëpunim ky që mund të shërbej si model dhe shembull edhe për komunat tjera.

“Bashkëpunimi, duke pasur parasysh interesin e përgjithshëm të qytetareve, është në të mirë të të gjithëve, madje është në të mirë edhe të vet shtetit të Kosovës”- tha  ndër të tjerat Myftiu Naim Tërnava.

Fal bashkëpunimit tuaj me Bashkësinë Islame ne kemi vendosur që në Gjilan të financojmë ndërtimin e një çerdheje për fëmijë, e cila do të jetë pjesë e institucioneve edukative e arsimore që funksionojnë në kuadër të BIK.
Ndërsa, kryetari i Gjilanit, z. Qemal Mustafa, tha  se Komuna e Gjilanit ka kultivuar bashkëpunim të shkëlqyer me Bashkësinë Islame të Gjilanit në funksion të besimtarëve dhe qytetarëve tanë.
Kryetari Mustafa, gjithashtu, falënderoj Myftiun për përzgjedhjen e Gjilanit për realizimin e projektit të çerdhes, sepse për ne kjo ka domethënie të madhe dhe Gjilani realisht ka nevoje për të.
Në takim u bisedua edhe për medresenë në Gjilan pas ndërtimit të Godinës se re dhe se shumë shpejt  do të bëhet edhe hapje zyrtare e saj.
Kryetari Mustafa me bashkëpunëtorë vizitoj edhe objektin e ri të Fakultetit të Studimeve Islame, ku u pritën nga dekani, prof. dr. Qazim Qazimi.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava priti në takim ambasadorin jorezident të Katarit, z. Jabor Ali Hussein al Hawashela al Dosari

Prishtinë, më 23 shkurt 2024 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërn…