Përmbyllja e vizitave në rajonin Nordrhein-Westfalen të Gjermanisë

Prishtinë, 20 qershor 2017

Në bashkëpunim me Unionin e Bashkësive Islame Shqiptare të Gjermanisë, i deleguari i Kryesisë se BIRK-së Mr. Besim Mehmeti njëherit zv/shef kabineti
 përmbylli vizitat e planifikuara dhe të koordinuara me unionin e lartcekur.
 Në ditën e diel i deleguari vizitoi Qendrën Islame Shqiptare në Mönchengladbach ku u prit nga imami i qendrës Besnik ef. Kadriolli. 
 Mehmeti mbajti një ligjëratë para faljes së namazit të teravisë me tematiken BIRK dhe diaspora shqiptare. Pas ligjëratës ai udhëhoqi edhe faljen e namazit të teravisë. Vlen të theksohet se xhemati i kësaj qendreje kishte arrit blerjen e një objekti të ri për nevoja të qendrës në sipërfaqe prej më shumë se 800 m2.

Gjatë ditës së hënë i deleguari i BIRK-ut qëndroi për vizitë ne qytetin Remscheid ku vizitoi qendrën shqiptare Islame “Ezan Xhamija” aty u prit nga kryesia e qendrës si dhe nga Imami Miftar ef. Faruki.
Besim ef. Mehmeti mbajti një ligjëratë para faljes se namazit të teravisë me tematikën BIRK dhe aktiviteti i saj në Ramazan brenda dhe jashtë vendit.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

“Bereqeti” në Drenas ndihmon familjet me jorganë, jastëk dhe batanije

Shoqata Humanitare Bamirëse “Bereqeti”, dega në Drenas, ka dhuruar zhvilluar aksion humani…