Në Prishtinë u mbajt Mevlud për nder të ditëlindjes së Pejgamberit a.s.

Prishtinë, 18 tetor 2021

Për nder të Mevludit, me datë 12 Rebiul – Evel, Këshilli i Bashkësisë Islame të Prishtinës, ka mbajtur manifestim fetar kushtuar kësaj ngjarje.

Ky manifestim, ashtu siç e do rendi, filloi me leximin e ajeteve nga Kurani fisnik.

Më pas, ligjëratën kryesore e mbajti kryeimami i këtij Këshilli, Burhanudin ef. Hashani, i cili foli rreth jetës fisnike të të Dërguarit a.s.. Ai theksoi rëndësinë e mësimit dhe studimit të jetës, veprës dhe misionit të tij fisnik, si dhe për mësimet që ne duhet t’i marrim nga ai.

Krejt në fund, imamët e Këshillit kënduan pjesë nga mevludi, ilahi dhe kaside.Me këtë manifestim kanë filluar aktivitetet e Këshillit të Bashkësisë Islame të Prishtinës, për muajin e Mevludit – lindjes së Pejgamberit a.as..

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Kryeimami Sahiti dhe delegacioni nga Turqia vizituan disa xhami të restauruara nga Drejtoria e Vakëfeve të Turqisë

Prishtinë, 7 dhejtor 2021 Kryeimami i Bashkësisë Islame të Kosovës, Vedat ef. Sahiti, së b…