Prishtinë, më 29 tetor 2022

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, gjatë vizitës së tij zyrtare në Turqi, bashkë me bashkëpunëtorët, sot ka qëndruar në Stamboll ku është pritur nga Myftiu i Myftinisë e Arnavutkoj-it, z. Arif Yeşiloğlu dhe Myftiu i Myftinisë së Bajrampashës, z. Recep Eren.

Në këto takime Myftiu Tërnava i njohu nikoqirët me organizimin e jetës fetare në Kosovë, me zhvillimin e institucioneve fetaro-arsimore të Bashkësisë Islame dhe  me sfidat e shoqërisë kosovare.

Ai falënderoi Myftinën e Bajrampashës dhe popullin turk për ndërtimin e xhamisë “Bajrampasha Isa Beg” në Mitrovicë , si dhe për ndihmat e tjera që i ofrojnë Kosovës. Bajrampasha është njëra nga nënkomunat e Stambollit ku ka më së shumti shqiptarë.
Në fund, Myftiu Tërnava falënderoi nikoqirët për mikpritjen e ngrohtë dhe vëllazore.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava priti në takim ambasadorin jorezident të Katarit, z. Jabor Ali Hussein al Hawashela al Dosari

Prishtinë, më 23 shkurt 2024 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërn…