Prishtinë, më 18 maj 2022

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, i shoqëruar nga bashkëpunëtorët e tij, sot ka zhvilluar një vizitë në Kompleksin për Botimin e Kuranit “Mbreti Fehd”, shtypshkronjën më të madhe në botë, e cila gjendet në Medine.

Delegacioni nga Kosova u prit nga përfaqësuesit më të lartë të Kompleksit, nga sekretari i përgjithshëm z. Khalid Sulejman el-Nefisi.

Myftiut Tërnava çmoi lart punën që po bëhet në këtë kompleks në shërbim të Librit të Allahut, duke thënë se Arabia Saudite, populli i saj, Qeveria dhe Mbreti i saj, Selman bin Abdulaziz al-Saud, janë të përkushtuar në shërbim të Kuranit dhe kujdesin ndaj tij, duke e dëshmuar këtë me punën madhore që po bëhet në këtë fushë. Myftiu Tërnava i njohu mikpritësit me institucionin e BIK-ut dhe aktivitetet e saj, e në veçanti kontributin e dijetarëve shqiptarë dhe institucionit të BIK-ut në përkthimet dhe komentimin e Kuranit. Gjithashtu Myftiu Tërnava e njohu nikoqirin për projektin e BIK-ut në nxjerrjen e një përkthimi të bazuar në përkthimin më të famshëm te shqiptarët, atij të Sherif ef. Ahmetit, i cili është në përfundim e sipër nga Komisioni përkatës.

Nga ana e tij, z. En-Nefisi, e njohu delegacioni e Kosovës me Kompleksin “Mbreti Fehd” dhe traditën e shkëlqyer të kësaj shtëpie botuese të Kuranit famëlartë, për kontributin mbarëbotëror që ka në botimin dhe përhapjen e kopjeve të librit të shenjtë në mbi 74 gjuhë e 80 versione, si dhe zhvillimin e saj të vazhdueshëm për t’ju përgjigjur nevojave të kohës. Ai theksoi se ky kompleks vitin e kaluar ka arritur të shtypë mbi 19 milionë kopje të Kuranit, ndërsa nga fillimi i punës së këtij kompleksi janë nxjerrë mbi 360 milionë kopje të Kuranit famëlartë.

Më tej, ndërmjet dy delegacioneve u zhvillua një mbledhje, ku në krye të delegacionit mikpritës kësaj here ishte z. Emir el-Karavi, zëvendëssekretar i përgjithshëm për Çështjet Shkencore pranë të njëjtit institucion. Gjatë mbledhjes u diskutua rreth marrëdhënieve dypalëshe dhe bashkëpunimit në projekte të mundshme në të ardhmen për t’i shërbyer Kuranit famëlartë.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Drejtori Simnica priti në takim imamin Burhan Mustafa

Prishtinë, më 13 qershor 2024Drejtori për Diasporë i Bashkësisë Islame të Kosovës, Ekrem e…