Prishtinë,  6 korrik 2021 

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, myftiu Naim ef. Tërnava sot ka pritur në takim një delegacion nga Forumi Musliman Evropian  (EMF) i kryesuar nga Presidenti  tij, Abdulvahed Niyazov. 

Në këtë takim njohës, Myftiu Tërnava i uroi mirëseardhje mysafirëve duke I falënderuar për vizitën  dhe më pas I njohu me punët dhe aktivitetet që zhvillon institucioni i Bashkësisë Islame të Kosovës për mirëqenien e të gjithë qytetarëve pa dallim.  A i më pas njohu z. Niyazov me punën dhe angazhimin permanent që po tregon BIRK-u në përballje me pandeminë globale COVID-19, si dhe për bashkëpunimin që kanë pasur me institucionet shtetërore në luftimin e kësaj sëmundje ngjitëse, në mënyrë që të tejkalohet sa më lehtë dhe më me pak pasoja. 

Nga ana e tij, Presidenti i  Forumit Musliman Evropian  (EMF)  Abdulvahed Niyazov, falënderoi Myftiun Tërnava për mikpritjen  dhe janë impresionuar nga të arriturat që ka shënuar Kosova në periudhën e pasluftës. Ai më pas  çmoi kontributin e BIK-ut në ndërtimin e institucioneve si dhe për frymën e tolerancës dhe harmonisë fetare që ka Kosova. Ai më pas tha se janë të gatshëm të bashkëpunojmë edhe në të ardhmen. 

Në fund, Myftiu Tërnava ia dhuroi emblemën e Kryesisë së BIK-ut z.Abdulvahed Niyazov. Delegacioni në agjendë  ka vizitën e Medresesë Alauddin Prishtinë, Fakultetin e Studimeve Islame si dhe disa  xhamish historike në Kosovë 

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Drejtori i Diasporës, Ekrem ef. Simnica ka pritur në takim kryetarin e QKMSh “Haxhi Zeka” në Belgjikë, Musa Mulajn

Prishtinë, 14 maj 2024 Drejtori i Diasporës në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Ek…