Doha, 5 tetor 2015

Myftiu i Kosovës, Naim ef. Tërnava sot ka nisur një vizitë zyrtare me ftesë të ministrit për vakëfe dhe çështje fetare – Gaith Al Kawari, në kryeqytetin e  Katarit,  Doha.

 

Në takim me ministrin  Al Kawari,  Myftiu  Tërnava edhe kësaj radhe fillimisht  falënderoi qeverinë dhe popullin e Katarit për përkrahjen dhe ndihmën që i kanë dhënë Kosovës dhe popullit të saj gjatë dekadave të fundit.

Më pas Myftiu e njohu ministrin me historikun, funksionimin, projektet  dhe sfidat që ka Bashkësia Islame e Kosovës.

Myftiu Tërnava dhe ministri Al Kawari biseduan për mundësinë e financimit të projekteve të BI që kanë të bëjnë me vakëfet dhe projektet që i përkasin rregullimit të infrastrukturës së BIK.

Ministri Al-Kawari në fjalën e tij tha se Ministria e Vakëfeve e  Katarit në të ardhmen do të rris bashkëpunimin me Bashkësinë Islame të Kosovës.

 Po sot, myftiu Tërnava u prit edhe nga Haled Al Ganem – drejtor për çështje islame në Ministrinë e Vakëfeve, si dhe nga drejtori ekzekutiv i Shoqatës “Qatar Charity”.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Përfundoi aksioni i shpërndarjes së mishit të kurbanit

Prishtinë, më 10 korrik 2024 Rreth 20 mijë kurbane janë therur dhe janë shpërndarë nga Bas…