Kryetari i AAK-së Ramush Haradinaj shtron iftar për Bashkësinë Islame të Kosovës

Prishtinë,  4 maj 2021

Myftiu i Kosovës Naim ef. Tërnava me bashkëpunëtorë mori pjesë në iftarin që  shtroi lideri  i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës z. Ramush Haradinaj.

Me këtë rast lideri i AAK-së Haradinaj theksoi se si vazhdimësi e pritjeve tradicionale në muajin e shenjtë të Ramazanit, sonte, në selinë e Aleancës, kam shtruar iftar, për nder të Bashkësisë Islame të Kosovës (BIRK), myftiut Naim Tërnava dhe bashkëpunëtorëve të tij. Ai shprehu  mirënjohje për kontributin e çmuar të Bashkësisë Islame në Kosovë në të gjitha etapat drejt lirisë̈, pavarësisë̈ dhe shtetndërtimit.

Muaji i Ramazanit, agjërimi, lutjet dhe devotshmëria ndaj Krijuesit, të na shërbejnë në thellimin dhe forcimin e përkrahjes dhe zemërgjerësisë ndërmjet të gjithë neve. Sonte në Selinë e AAK-së, në vazhdimësi të traditës, pata kënaqësinë të shtroj iftar për përfaqësuesit e nderuar të Bashkësisë Islame të Kosovës.”Me këtë rast, në shenjë mirënjohje për kontributin e tij të jashtëzakonshëm në çështjen kombëtare, kam ndarë medaljen “ME BESIM NË ZOT, ATDHE E SHTET” për z. Naim Tërnava, Myfti i Republikës së Kosovës. Rrugëtimi njëmujor me agjërim, lutje dhe reflektim, të na motivojë për të qenë të bashkuar, si shoqëri tolerante dhe shtet i fortë, të gatshëm dhe të aftë për t’u përballur me të gjitha sfidat”-tha Haradinaj. 

Ndërkaq nga ana e tij Myftiu Tërnava duke falënderuar kryetarin e AAK-së z.Ramush Haradinaj  për këtë iftar që tashmë është bërë tradicional nënvizoi se BIRK-u vazhdimisht punon që në Kosovë të ketë harmoni e bashkëjetesë dhe respekt të ndërsjellë mes të gjithë njerëzve pavarësisht dallimeve  etnike  dhe fetare qe mund t’i kemi.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava merr pjesë në sesionin shkencor “Ramazani dhe refleksionet e tij shumëdimensionale”

Prishtinë, 3 maj 2021 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, myftiu Naim ef. Tërnava me …