Prishtinë, më 31 maj 2023

Drejtoria e Haxhit dhe Umres pranë Kryesisë e Bashkësisë Islame të Kosovës, mbajti mbledhjen e saj parapërgatitore me udhëheqësit e grupeve të haxhive për këtë vit. Mbledhjen e kryesoi drejtori i Haxhit dhe Umres, Vedat ef. Sahiti, i cili në fokus të diskutimit të tij kishte koordinimin e punëve, bashkërendimin e detyrave, obligimeve dhe përgjegjësive të udhëheqësve të haxhit në raport me haxhitë. Ai njoftoi se nisja e haxhive nga Kosova për këtë vit do të jetë në datat 17,18 dhe 19 qershor, ndërsa kthimi më 08, 09 dhe 10 korrik.

Në këtë mbledhje u diskutua gjithashtu edhe për duanë tradicionale të haxhive, e cila do të bëhet nëpër këshillat përkatës para nisjes së haxhive. Këtë vit nga Kosova për haxh do të udhëtojnë 1.597 persona.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Hytbeja e Myftiut të Kosovës, Naim ef. Tërnava, e mbajtur me rastin e festës së Fitër Bajramit

Familja Sot është ditë feste, ditë gëzimi, ditë mëshire e shpërblimi, ngase të gjitha adhu…