Prishtinë, më 30 maj 2023
Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, priti në takim anëtarin e Bordit Drejtues të fondacionit “Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı”, z. Abdurrahman Topbaş dhe ish-rektorin e Universitetit “Sabahaddin Zaim”, prof. dr. Mehmet Bulut.
Myftiu Tërnava fillimisht u dëshiroi mirëseardhje mysafirëve dhe më pas i njohu ata me zhvillimin dhe me organizimin e jetës fetare në Kosovë. Ai çmoi dhe vlerësoi lart bashkëpunimin me fondacionin “Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı” dhe me institucionet arsimore nga Turqia. Ai theksoi se populli i Kosovës është mirënjohës për kontributin e shtetit dhe popullit turk të dhënë për Kosovën deri më tani, duke potencuar kështu bashkëpunimin shumë të mirë që kanë me Ambasadën e Turqisë në Kosovë dhe me DIJANET-in në realizimin e shumë projekteve të përbashkëta.
Nga ana e tyre, Abdurrahman Topbaş dhe prof. dr. Mehmet Bulut, falënderuan Myftiun Tërnava për bashkëpunim dhe kontributin që po jep ai dhe BIK-u për jetën fetare, paqen, tolerancën dhe harmoninë ndërfetare në Kosovë.
Të dyja palët u pajtuan se rruga e bashkëpunimit ndërmjet dy institucioneve do të thellohet edhe më në të ardhmen.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava priti në takim ambasadorin jorezident të Katarit, z. Jabor Ali Hussein al Hawashela al Dosari

Prishtinë, më 23 shkurt 2024 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërn…