Prishtinë, 24 maj 2017
Myftiu i Republikës së Kosovës, Naim ef.Tërnava, në ambientet e Medresesë Alauddin takoi sot kryetarët, kryeimamët, sekretarët dhe arkëtarët e Këshillave të Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës.
Ky takimin e përbashkët, tashmë tradicional, në prag të muajit  të Ramazanit, organizohet me qëllim shprehjen e gatishmërisë të të qenurit me ta gjatë muajit të bekuar të Ramazanit, duke ofruar asistencë në realizimin e aktiviteteve të ndryshme fetare e kulturore, si shenjë e bashkëpunimit dhe kooperimit të ndërsjellë për mbarëvajtjen e punëve të përbashkëta në nivel hierarkie institucionale.
Me këtë rast Myftiu Tërnava ua rikujtoi të pranishmëve se këtë detyrë e kemi amanet nga Zoti dhe se ne bartim përgjegjësi para Tij dhe para xhematit.
Ai në vazhdim kërkoi nga Këshillat vendorë  që vazhdojë disiplina dhe korrektësia si dhe bashkëpunimin në punë,si dhe  shprehën  urimet dhe përgëzimet për të gjithë të pranishmit (e nëpërmes tyre edhe tek imamët tjerë dhe xhemati në përgjithësi), në vigjilje të këtij muaji të bekuar të Ramazanit.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava po merr pjesë në sesionin e 23-të të Bordit të Lartë të Akademisë së Jurisprudencës Islame

Prishtinë, më 20 prill 2024 Në Riad të Arabisë Saudite, ka filluar punimet sesioni i 23-të…