Prishtinë, 25 maj 2017
Myftiu i Republikës së Kosovës, Naim ef.Tërnava me bashkëpunëtorë morën pjesë në hapjen solemne të xhamisë në fshatin Dubravë të Suharekës. Në këtë eveniment merrnin pjesë edhe përfaqësues të Komunës – nënkryetari Rexhep Kuqi, partive politike,shoqatave të dala nga lufta, veteranë, familjarë të dëshmorëve dhe banorë të fshatit Dubravë,donatori, Xhavit Liman Krasniqi nga ky fshat  me punë në Britani të Madhe dhe shumë të tjerë

Kryetari i KBI të Suharekës Halim ef. Shehu duke iu dëshiruar mirëseardhje mysafirëve tha se  se sot ne kemi dy gëzime madhështore  pritja e muajit të Ramazanit dhe përurimi i kësaj xhamie  dhe besojmë që kjo xhami do t’i bashkojë besimtarët dhe do t’i edukon brezat e rinj në nënshtrimin dhe dashurinë ndaj Zotit një  me shpresën se të gjitha lutjet do të jenë të pranuara dhe lutemi që kjo xhami të jetë vatër e edukimit të çështjes fetare dhe kombëtare

Në fjalën e tij myftiu Tërnava  duke u uruar banorët për këtë shtëpi të Zotit tha se besimtarët e kanë mundësinë që t’i përkushtohen adhurimit ndaj Zotit  me vullneti e të madhërisë së Allahut si Krijues të këtij universi e kësaj toke mbi të cilët jetojmë. ”E drejtë e përkujdesjes së xhamive të Allahut është vetëm e atij   që i ka besuar Allahut dhe Ditës së Mbramë e që e falë namazin dhe jep Zeqatin e nuk i frikësohet askujt tjetër përpos Allahut të tillët do të jenë të udhëzuarit në rrugën e drejtë”

Ai poashtu theksoi se ky fshat prej sot është më i begatë, me i ndritshëm përmes këtyre minareve kaq të larta që prej tyre dëgjohet ezani. Tash e deri në kiamet do të përmendet emri i donatorit të kësaj xhamie  që e bëri familja Krasniqi dhe e lus Zotin që ata t’i shpërblejë metë mirat e Tij në dy botërat.  Ky i ka ndërtuar vetës një shtëpi në xhenet kur do të dalim para Zotit. Duhet të mësohemi  të nderuar të pranishëm që mos të themi se morëm donacion,  dhe ky  popull ka kurajo, besim e gatishmëri që vepra të tilla të xhamive, spitaleve, shkollave të ndërtoj vetë sikurse sot dhe këto vepra shkojnë në favor të vendit dhe ardhmërisë së gjeneratave tona”-tha myftiu Tërnava

Kurse nënkryetari i  Komunës së Suharekës z.Rexhep Kuqi tha se inaugurimi i kësaj xhamie është tepër domethënëse për neve dhe është kënaqësi që të përurojmë këtë xhami në prag të muajit të Ramazanit. “ Banorët e Dubravës ditën të veprojnë edhe  kohë të duhur. Kur ishte koha e luftës iu përgjigjën dhe këtu prapa këtij objekti është lapidari i dëshmorëve të fshatit dhe kur ishte çështja e ndërtimit të kësaj xhamie ishte referendumi i parë  në Kosovë i organizuar  për ndërtimin e xhamisë dhe u tregua një pajtueshmëri e plotë për ndërtimin e kësaj xhamie”-tha Kuçi.

Edhe komuniteti i fshatit u shprehën tepër të gëzuar që më në fund edhe fshati i tyre u bë me një xhami ku do të kryejnë adhurimet fetare islame.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Drejtori i Diasporës, Ekrem ef. Simnica ka pritur në takim kryetarin e QKMSh “Haxhi Zeka” në Belgjikë, Musa Mulajn

Prishtinë, 14 maj 2024 Drejtori i Diasporës në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Ek…