Prishtinë, 02.02.2021

Këshilli i Bashkësisë Islame të Kosovës në Obiliq, ka pranuar gjatë ditës sotme donacion një veturë për bartjen e kufomave nga Komuna e Obiliqit. Ky donacion që arrin shifrën e rreth 20 mijë eurove do të jetë në dispozicion për banorët e kësaj komune dhe fshatrave për rreth.


Kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame të Kosovës në Obiliq, Behar ef. Mjekiqi, falënderoi komunën për këtë donacion më së të nevojshëm për besimtarët atje. Mjekiqi, poashtu falënderoi komunën e cila në vazhdimësi ka qenë tejet bashkëpunuese me Këshillin e Bashkësisë Islame të Kosovës në Obiliq.


“Fillimisht e falënderojmë Zotin, pastaj një falënderim të veçantë për kryetarin e Komunës Xhafer Gashin, dhurimi i këtij automjeti transportues për kufoma për neve si BI në Obiliq nuk është aspak e jashtëzakonshme për shkak se bashkëpunimi me Komunë e Obiliqit ka qenë në vazhdimësi siç është rregullimi i varrezave, rregullimi i anekseve, rregullimi i infrastrukturës për xhematin dhe pagesa e shërbimeve të varrimit. Në emër të xhematit të Obiliqit dhe fshatrave për rreth falënderojë jashtëzakonisht shumë kryetarin e Komunës, Xhafer Tahiri”, ka deklaruar Behar ef. Mjekiqi.


Në anën tjetër, kryetari i Komunës së Obiliqit, Xhafer Tahiri, përgëzoi dhe njëkohësisht falënderoi Këshillin e Bashkësisë Islame në Obiliq për angazhimin e treguar ndër vite. Ai u shpreh se donacioni për bartjen e kufomave është vetëm fillimi i një bashkëpunimi të mirë për këtë vit.


“Po sot kemi bërë dorëzimin e automjetit për bartjen e kufomave shpresojmë që sado pak të KBI-së ne Obiliq t’ia lehtësoj punën që janë duke e bërë në vazhdimësi, paçi shëndet kryetar dhe shpresojë të vazhdojmë edhe më tutje bashkëpunimin e ndërsjellë qoftë me pagesën për kryerjen e ceremonisë së varrimit, qoftë me ndërtimin të vendit do të bëhet përgatitja e kufomave”, ka deklaruar kryetari i Komunës së Obiliqit, Xhafer Gashi.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Kryesia e Bashkësisë Islame mbajti mbledhjen e rregullt të saj

Prishtinë, më 23 maj 2024 Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës ka mbajtur sot mbledhjen …