Prishtinë, 30 maj 2013

Myftiu Kosovës, Naim Tërnava prit sot përfaqësuesit e Bankës Islame për Zhvillim  – IDB  me seli në Xhedë,  zyrtarë të departamentit  për zhvillimin dhe avancimin e vakëfeve  të kryesuar nga Dijab Karar Ahmed dhe Muhamed Ahmed Salem.
Myftiu Tërnava falënderoj përfaqësuesit e IDB për ndihmën që i kanë dhënë Kosovës dhe i njohu ata me gjendjen e vakëfeve në Kosovë  për çka tha se mbi 90% e vakëfeve janë nacionalizuar, uzurpuar e tjetërsuar gjatë sistemit komunist. Myftiu po ashtu tha se në Kosovë akoma nuk është miratuar ligji për rikthimin e pronave te uzurpuara nga shteti, gjë që ka vështirësuar punën dhe aktivitetet normal të Bashkësisë Islame.

Në takimi Myftiu posaçërisht i falënderoj mysafirë për gatishmërinë që të financojnë  projektet e BIK  në vakëfeve si një prioritet i kryesor i BIK.
z.Dijab Karar Ahmed falënderoi Myftiu për pritjen e ngrohte dhe shprehu gatishmërinë  e Bankës Islame për Zhvillnim IDB  të ndihmoj BIK në zhvillimin e vakëfeve dhe ky  është qëllimi i vizitës tonë në Kosovës.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Kryesia e Bashkësisë Islame mbajti mbledhjen e rregullt të saj

Prishtinë, më 23 maj 2024 Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës ka mbajtur sot mbledhjen …