Më 27 prill, drejtori i Diasporës në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Ekrem ef. Simnica, mori pjesë në manifestimin për fillimin e ndërtimit të xhamisë “Kader”, në Mengen (Gjermani), ku ishin të ftuar edhe shumë mysafirë të tjerë nga Bashkësia Islame Shqiptare në Gjermani dhe nga vendëlindja, ku në mesin e tyre edhe reisi i BFI-së së Maqedonisë së Veriut. Pasi i përgëzoi dhe i uroi për ndërtimin e kësaj xhamie, drejtori Simnica, para të pranishmëve foli për rëndësinë e xhamisë dhe rolin e saj në unifikimin dhe organizimin e besimtarëve, e sidomos të mërgatës shqiptare.

Më 28 prill, drejtori Simnica, i shoqëruar nga kryetari I Unionit të Qendrave Islame në Gjermani, z. Mensur Halili, vizitoi Qendrën Islame Shqiptare në Bobligen-Sindelfingen, ku u prit nga kryetari Haki Hoxha, arkatari Isa Rashica, Kryesia e xhamisë dhe xhemati. Ai u njoh me punën dhe aktivitetin që po zhvillon kjo xhami e re në të mirë të komunitetit dhe mërgatës sonë shqiptare. Drejtori Simnica, i uroi për hapjen e xhamisë së re, e cila është hapur në fillim të Ramazanit, si dhe i falënderoi për punën dhe kontributin që po bëjnë në edukimin e popullatës sonë në mërgatë.
Në shenjë mirënjohje, respekti e kontributi, drejtori Simnica i dhuroi një mirënjohje kryetarit Haki Hoxha.

Po në të njëjtën ditë, drejtori për Diasporë, në mbrëmje vizitoi Qendrën Islame Shqiptare në Bad Rappenau-Heilbronn, ku u prit nga kryetari z. Bedri Zeneli, Kryesia e xhamisë dhe xhemati dhe imam i përkohshëm Ilir ef. Mehmeti. Drejtori Simnica, mbajti ligjëratë para namazit të akshamit, ku u uroi hapjen e kësaj qendre të re, para një viti, i njoftoi për gjendjen në vendlindje, e në veçanti për rrjedhat dhe punët e aktivitetet në BIK, por edhe për sfidat që BIK-u ballafaqohet me to. Ndërsa pas namazit bisedoi më për së afërmi dhe u njoh me punën dhe aktivitetin që po zhvillon kjo xhami në të mirë të komunitetit dhe mërgatës sonë shqiptare.
Në shenjë mirënjohje, respekti e kontributi, edhe këtu drejtori Simnica, i dhuroi një mirënjohje kryetari z. Bedri Zeneli, duke e siguruar se BIK-u është e intersuar të mbaj kontakte dhe bashkëpunim me të gjitha qendrat në mërgat, e në veçanti me këto qendra të reja.

Më 29 prill, drejtori Simnica, vizitoi xhaminë “Kosova” në Shtutgart, ku u prit nga kryetari z.Baki Mustafa dhe imami Hasbi ef. Sulejmani. Gjatë kësaj vizite u pa edhe puna dhe arritja e renovimit që është ka bëhet në këtë qendër.
Më pas u vizitua edhe Qendra Islame Shqiptare Shtutgart, ku u prit nga kryetari i qendrës z. Besim Limani.
Drejtori për Diasporë shprehu falënderimin e tij të sinqertë edhe për imamët e nderuar të këtyre qendrave, kryesitë të xhamive si dhe xhematlinjët e nderuar të Qendrave Islame shqiptare për koordinimin paraprak për t’u vizituar diaspora shqiptare.
Ndër të tjera në të gjitha këto vizita u bashkëbisedua për zgjerimin e bashkëpunimit në mes qendrave përkatëse dhe BIK-ut, në veçanti për në fushat për të cilat kanë nevojë më së shumti qendrat dhe xhematët e tyre. Drejtori për Diasporë shpreh gatishmërinë e BIK-ut për mbështetje dhe përkrahje brenda mundësive konkrete të të gjitha kërkesave të mundshme nga qendrat përkatëse të mërgatës në përgjithësi.

Shfaq më shumë në Diaspora

Shfleto

Telegram ngushëllimi

KRYESISË SË XHAMISË “BALKAN” – MINHEN, GJERMANI
 TELEGRAM NGUSHËLLIMI “Të Allahut jemi dhe…