Prishtinë 21.05.2013

Departamenti i të Rinjve i Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës ka mbajtur mbledhje me përgjegjësit e të rinjve pranë këshillave të Bashkësisë Islame,  të cilët në këtë detyrë janë caktuar më parë, me çka edhe behët shtrirja e Departamentit të të rinjve në terren.
Takimi ashtu si ishte e paraparë filloj në ora 11:00. Hapja e tubimit u bë me disa ajete Kur’anore të lexuara nga imami përfaqësuesi i degës së Pejës Muhamed Mavraj. Më pas fjalën e  morri udhëheqësi i Departamentit për të rinj pranë BIK-ut Mr. Fitim Gashi i cili i përshëndeti të pranishmit duke u uruar mirëseardhje . Në takim ishte i pranishëm edhe Kryeimami i Republikës së Kosovës Sabri ef. Bajgora i cili është njehërit edhe përgjegjësi kryesor për këtë sektor.

Përveç përkrahjes të pa rezervë që kryeimami ofroj për të gjithë përfaqësuesit  të degëve, përgëzimeve dhe lëvdatave për punën e deritashme Kryeimami i  njoftoj të pranishmit edhe për angazhimet e tij ne lidhje me futjen e edukatës fetare nëpër shkollat publike, rreth angazhimit të tij në komisionin ndërqeveritar për liritë fetare të formuar nga Kryeministi i Kosovës z. Hashim Thaçi ecurinë e punës së këtij komisioni përvojat e fituara nga vizitat në shtetet Evropiane etj, si dhe zgjedhjen e problemit të mbulesës për të nxënëset myslimane në shkollat publike, poashtu Kryeimami Bajgora njoftoj të pranishmit edhe për e kryesisë për ndërtimin e xhamisë qendrore si dhe proceset e angazhimet e Kryesisë në përgjithësi .
Në këtë takim ishin të pranishëm gjithsej18 përfaqësues nga komunat të ndryshme të vendit, ku u diskutuan raportet për vitin 2012 si dhe suksesi i planit për vitin e kaluar.  Të pranishmit po ashtu diskutuan dhe hartuan një plan të veprimit për vitin 2013 – 2014.

Takimi mbaroi ne orën 14:00

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Kryesia e Bashkësisë Islame mbajti mbledhjen e rregullt të saj

Prishtinë, më 23 maj 2024 Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës ka mbajtur sot mbledhjen …