Më 21 maj Myftiu i Kosovës mr. Naim Tërnava priti presidentin  e organizatës Europian Muslims League” Alfredo Maiolese  me rezidencë në  Bern (Zvicër). Në këtë takim Myftiu  Tërnava njoftoi për së afërmi mysafirin për historikun e BIK-së, zhvillimin e jetës fetare si dhe  sfidat   me të cilat ballafaqohet ky institucion. Nga ana e tij presidenti Maiolese shprehu kënaqësinë  për mirëpritjen  dhe prezantoi para Myftiut Tërnava  qëllimin dhe ecurinë mbi proceset dhe trendët nëpër të cilat po kalojnë myslimanët në Evropë.

Nga ana tjetër z Maiolese premtoi se do të bëjë një ftesë zyrtare për Myftiun Tërnava për të marrë pjesë në konferencën ndërkombëtare “Islami dhe diplomacia” që do të mbahet më 9 qershor të këtij viti  në Gjenova (Itali). Maiolese. Ka përvojë të gjatë  në dialogun mes Italisë dhe Lindjes së Mesme..Ai u konvertua në islam para 20 vitesh dhe është ekspert në marrëdhëniet ndërkombëtare dhe ambasador i paqes. Ka gradën shkencore në marrëdhënie ndërkombëtare, ka një karrierë të bujshme politike e diplomatike, është përfaqësues i Ministrisë së Vakfit dhe çështjeve islame  të Kuvajtit  në qeverinë italiane. Është këshilltarë fetar në qeverinë lokale të Gjenovasë, zëdhënës i komunitetit mysliman në Gjenova, President  i akademisë diplomatike të Gjenovasë, anëtarë i akademisë diplomatike (Angli), anëtarë  i këshillit akademik të Universiteti të paqes (Zvicër). Ka mbajtur një sërë ligjëratash në  universitete të shteteve të ndryshme si në  Itali,Kuvajt e gjetiu. Zotëron gjuhën frënge, angleze dhe arabe si dhe gjuhën italiane si gjuhë amtare.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Kryesia e Bashkësisë Islame mbajti mbledhjen e rregullt të saj

Prishtinë, më 23 maj 2024 Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës ka mbajtur sot mbledhjen …