Myftiu Tërnava priti në takim një delegacion nga Hungaria

Prishtinë, 5 tetor, 2017
Myftiu i Republikës së Kosovës, Naim ef. Tërnava, priti në takim profesorin universitar, prof. dr. Zoltan Szombathy, profesor në Departamentin e Studimeve Arabe në Universitetin “Otvesh Lorand” të Hungarisë, i cili shoqërohej nga ambasadori i Hungarisë në Pristine, shkëlqesia e tij z. László Markusz.
Myftiu falënderoi mysafirët për vizitën dhe i shprehu falënderimet në emër të BIRK-ut shtetit të Hungarisë për përkrahjen e vazhdueshme që po jep për Kosovën. Myftiu Tërnava i njohu mysafirët me historikun e BIRK-ut, si dhe me historikun e institucioneve arsimore si Medreseja dhe Fakulteti i Studimeve Islame në Prishtinë. Myftiu i shprehu dëshirën e kosovarëve që të thellohet bashkëpunimi mes dy vendeve, sidomos në sferën e arsimit.
Më pas delegacioni u prit nga dekani i FSI-së, prof. asoc. dr. Fahrush Rexhepi me bashkëpunëtorë. Prof. dr. Zoltan Szombathy mbajti një ligjëratë para studentëve të FSI-së me titull: “Çështje normative lidhur me citimin e Kuranit në letërsi dhe fjalime sipas fetvasë së Sujutiut”. Ligjërata u përqendrua në temën e fragmentimit të citateve kuranore me rastin e leximit të tyre në librat jashtë Kuranit.
Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava priti në takim një delegacion nga Qendra Islame nga Londra

Prishtinë, më 22 shtator 2022 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tër…