Prishtinë, 15 maj 2013

Myftiu Tërnava falënderoj shefin e EULEX-it, Bernd Borchardt për vizitën në BIK, vizitë kjo e para e tij pas emërimit në krye të këtij Misioni. Fillimisht Myftiu tha se Bashkësia Islame vlerëson e çmon lart  punën që bënë EULEX në zbatimin e  ligjit dhe rendit në Kosovë.

Myftiu gjithashtu njoftoi ambasadorin Bernd Borchardt për organizimin dhe funksionimin e BIK si dhe me sfidat  me të cilat ballafaqohet BIK  duke pasur parasysh dhe në konsiderate mungesën e ligjit për pozitën juridike të bashkësive fetare në Kosovë.
Ky është ndër shqetësimet tona kryesore tha mes tjerash Myftiu Tërnava në mungesë të cilit po derivojne edhe probleme të natyrave të ndryshme.
Gjate takimit u diskutua edhe për marrëdhëniet ndërfetare në Kosovë  si dhe bashkëpunimin mes komuniteteve fetare.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Drejtori i Diasporës, Ekrem ef. Simnica ka pritur në takim kryetarin e QKMSh “Haxhi Zeka” në Belgjikë, Musa Mulajn

Prishtinë, 14 maj 2024 Drejtori i Diasporës në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Ek…