Prishtinë, 22 tetor 2013

Në prag të Festës së Kurban – bajramit si tradicionalisht Shoqata Humanitare “Bereqeti” në bashkëpunim me drejtorinë e Medresesë edhe kësaj radhe është përkujdesur që të ndihmoj nevojtarët me të vetmin qëllim që edhe kjo kategori e njerëzve të përjetoj atmosferën e festës që në vete ngërthen solidaritetin, kujdesin e sakrificën.
Kështu natën e Kurban -Bajramit, Shoqata Humanitare “Bereqeti” u ndau 500 familjeve nga 5 kg mish për drekën e Bajramit, ndërsa për rreth 50 familje të tjera përevc mishit ndau edhe gjërat ushqimore dhe veshmbathje.

Shoqata “Bereqeti” ka shpërndarë mish kubani edhe ditën e parë të Bajramit me ç’rat janë ndihmuar 100 familje, ndërsa në ditët tjera, mish kurbani u është shpërndarë edhe 400 familjeve të tjera në Prishtinë e rrethinë.
Përveç, kësaj Shoqatë “Bereqeti” ka ndihmuar edhe shoqata tjera me mish Kurbani, kështu 
Shoqata së Hendikepëve  (30 familje), Shoqata e Hendikosit (20 familje), Shoqata e të Verbërve në Gjilanit (30 familje), Shoqata e të Verbërve të Gjakovës (50 familje), Shoqata Sindikale e Pavarur e Pensionistëve të N.T.G. “Gërmia” (30 familje), Shoqata e Invalidëve dhe Pensionistëve të Punës(30 familje), PD e Ashkalive të Prishtinës (25 familje), Shoqata e Grave të verbëta (25 familje) Shoqata Lidhja e Invalidëve dhe Viktimave Civile të luftës së Kosovës në Drenas (20 familje), Shoqata e Grave – Kryefamiljare “BLIRI”, Drenas (20 familje), Shoqata Lidhja e Invalidëve dhe Viktimave Civile të Luftës së Kosovës – Fushë Kosovë (20 familje).
Drejtori i Shoqatës, Fitim Flugaj na tha se mishi u është shpërndarë nevojtarëve fillimisht që të përgatisin dreken e Bajramit, ndërkaq në vazhdim në bashkëpunim  me drejtorin e Medresesë kemi shpërndarë mish kurbani edhe për më shumë se 500 familje. Po ashtu drejtori Flugaj në tha se edhe këtë bajram është ruajtur bashkëpunimi me shoqata e asociacione që tubojnë rreth vetës kategoritë e dala nga lufta, pastaj shoqatat e pensionistët si dhe shoqatat e personave me aftësi të kufizuara për  të cilave u kemi ndarë mish Kurbani.

Shfaq më shumë në Bereqeti

Shfleto

Përfundoi aksioni i shpërndarjes së mishit të kurbanit

Prishtinë, më 10 korrik 2024 Rreth 20 mijë kurbane janë therur dhe janë shpërndarë nga Bas…