Myftiu Naim ef. Tërnava priti ambasadorin e Austrisë në Kosovës z. Gernot Pfandle

Prishtinë, 10 dhjetor 2015
Myftiu i Kosovës, Naim ef. Tërnava priti sot në takim njohës ambasadorin e ri të Austrisë në Kosovës, z. Gernot Pfandler të cilit fillimisht i uroi sukses në detyrën e ambasadorit në vendin tonë.
Myftiu Tërnava tha se miqësia në mes dy popujve është e hershme, ndërsa shtoi se populli ynë është mirënjohës për kontributin dhe mbështetjen e vazhdueshme të Austrisë për Kosovën.

“Bashkësia Islame e Kosovës ndër prioritet kryesore ka kultivimin e tolerancës dhe mirëkuptimin ndërfetar e ndërnjerëzor  që besimtarët tanë të mos preken nga ekstremizmi. Ekstremizmi, dhuna, urrejtja e terrorizmin nuk ka asgjë të përbashkët me mësimet islame dhe traditën e Pejgamberit tonë,  andaj është përgjegjësi e jona që besimtarëve t’ua sqarojmë drejt fenë islame, larg interpretimeve të ngushta dhe ekstreme që fenë e përdorin  për interesa tjera.”-tha myftiu Tërnava.
Ambasadori Gernot Pfandler falënderoi myftiun për pritjen, dhe shprehu interesimin për organizimin dhe funksionimin e BIK-ut. Ai më tutje tha se institucionet dhe prijësit fetarë kanë rol të rëndësishëm në edukimin shpirtëror të masës së gjerë.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

“Të Allahut jemi dhe tek Ai do të kthehemi”

Njoftojmë kolegët, miqtë dhe opinionin e gjerë se sot, më 23 mars 2023, ndërroi jetë në mo…