Ballina Lajme Vazhdojnë garat në mbamendje dhe bukurlexim të Kuranit ndërmjet nxënësve të medreseve të Ballkanit

Vazhdojnë garat në mbamendje dhe bukurlexim të Kuranit ndërmjet nxënësve të medreseve të Ballkanit

Prishtinë,2 nëntor
Sot në ditën e dytë po zhvillohet gara e Kuranit në nivel të medreseve të Ballkanit, të cilat po mbahen nën patronatin e kryetarit të Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, Myftiut Naim ef. Tërnava, në amfiteatrin e Medresesë së Mesme “Alauddin” në Prishtinë,
Para se te fillojnë garat, anëtarët e komisionit në tri gjuhët mbajtën nga një fjalë këshilluese për garuesit dhe rregullat komunikuese me ta.
Ata thanë:

“Kemi ardhur nga vende të ndryshe dhe falenderojmë Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës që, nën patronatin e Myftiut të Kosovës Naim ef. Tërnava, po mbahen këto gara, duke inkurajuar garuesit që me hifzin, dijen dhe leximin e tyre do të garojnë mes tyre, për suksese dhe shpresojmë që do të keni performancë të shkëlqyeshme.”
Në këto gara po marrin pjesë medresetë nga këto shtete: Kosova, Shqipëria, Turqia, Bosnja, Mali i Zi, Kroacia, Bullgaria dhe Sanxhaku.

Janë gjithsej 40 garues nga tetë (8) vende të Ballkanit, që në në vazhdim do të testojnë memorizimin dhe leximin e bukur të tyre, përballë një komisioni profesional në përbërje:Hfz. Safet Hoxha – Kosovë, Hfz. Etem Alanka – Turqi, Abdullah Al-Muhib – Siri, Hfz. Aziz Alili – Kroaci dhe dr. Emjed Saadeh – Jordani.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava vizitoi Këshillin e BI të Prishtinës dhe atë të Podujevës

Prishtinë, 02 qershor 2020 Kryetari i Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Nai…