Prishtinë, 2 nëntor 2019
Pas dreke ka vazhduar gara e Kuranit në nivel të medreseve të Ballkanit,  të cilat po mbahen nën  patronatin e kryetarit të Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, Myftiut Naim ef. Tërnava, në amfiteatrin e Medresesë së Mesme “Alauddin” në Prishtinë.
Në rendin e pasditës është  kategoria në 5 xhuza, ku do të garojnë  7 nxënës, kurse më pas është  kategoria në lexim të bukur, ku do të paraqiten 11 nxënës.
Po në këtë vazhdë, drejtori i Medresesë “Alauddin” në Prishtinë mr.Jakup Çunaku  në shenjë mirënjohjeje dhe bashkëpunimi ka nderuar me mirënjohje përfaqësuesin nga Turqia Nazif Yilmaz – drejtor i përgjithshëm për arsimin fetar në Ministrinë e Arsimit.
Në këto gara po marrin pjesë medresetë nga këto shtete: Kosova, Shqipëria, Turqia, Bosnja, Mali i Zi, Kroacia, Bullgaria dhe Sanxhaku.

[srizonfbalbum id=33]
Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Drejtori i Diasporës, Ekrem ef. Simnica ka pritur në takim kryetarin e QKMSh “Haxhi Zeka” në Belgjikë, Musa Mulajn

Prishtinë, 14 maj 2024 Drejtori i Diasporës në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Ek…