Ballina Lajme Myftiu Tërnava priti një delegacion profesorësh nga Bursa

Myftiu Tërnava priti një delegacion profesorësh nga Bursa

Prishtinë, 22 nëntor 2012

Myftiu Tërnava priti një delegacion profesorësh nga Bursa, të prirë nga dekani i Fakultetit të Ilahijatit

Myftiu Tërnava priti  në takim  një delegacion profesorësh nga Bursa e Turqisë të kryesuar nga Dekani i Fakultetit të Ilahijatit, prof.dr.  Jasar Ajdinli , prodekani prof.dr. Rexhep Xhixhi dhe prof.dr. Adem Apak nga Universitetit “Uludag” në Bursa.

 

{jathumbnail}Myftiu Tërnava, mysafirëve  u shprehi mirëseardhje  profesorëve në Kosovë , i njohu ata me ecurinë e jetës fetare në Kosovë dhe mbi zhvillimet e institucioneve fetaro- arsimore të Bashkësisë Islame të Kosovës.
“Bursa është një vend shumë i dashur për ne kosovaret, ngase një numër i madh i bashkatdhetarëve tanë jetojnë në Bursa, dhe kurdo që vizitojmë Bursen ndjehemi sikur jemi në shtepinë tonë” – tha, ndër të tjera, Myftiu Tërnava.
Myftiu Tërnava mbështeti nismën që Fakulteti i Studimeve Islame të zgjeroi bashkëpunimin me Fakultetin e Ilahiyatit në Bursa si: në shkëmbim të profesorëve e studentëve, pastaj në organizimin e seminareve konferencave shkencore dhe realizimin e projekteve te përbashkëta.

Dekani, prof. dr. Yasar Aydinli,  falenderoi Myftiun Tërnava për pritjen e ngrohtë dhe vëllazërore , dhe u shpreh se është i kënaqur me vizitën që po i bëjnë Kosovës, e në veçanti me rezultatet që po  arrijnë studentët kosovar në universitetet turke. Ai, më tutje, tha:  “Jam i bindur  që ky bashkëpunim do të jetë një urë e fortë lidhëse mes dy vendeve dhe dy fakulteteve në realizimin e projekteve të përbashkëta.
Në takim qe i pranishëm edhe dakeni i Fakultetit të Studimeve Islame të Prishtinës , prof. dr. Qazim Qazimi.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Njoftim

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës njofton opinionin e gjerë se, në aksionin e ndërmar…