Në  Drenovc (Malishevë) më 09 janar në pranin e Myftiut të Republikës së Kosovës Mr. Naim Tërnava me bashkëpunëtorë, përfaqësuesve të KBI-së së Malishevës si dhe banorëve të fshatit, u vu gurthemeli i xhamisë së re.

Ky gurthemel erdhi si rezultat i iniciativës së kamotshme të kryesisë së fshatit në bashkëpunim të ngushtë me KBI për ndërtimin e një xhamie e cila sado pak do të plotësonte nevojat e kryerjes së riteve dhe shërbimeve fetare, si dhe vetëdijesimit dhe ngritjes intelektuale, morale dhe fetare të besimtarëve të këtij fshati me  mbi 6000 banor, i cili ende nuk kishte xhami. Myftiu Tërnava përgëzoi banorët dhe KBI e Malishevës për  vënien e këtij gurthemeli dhe premtoi mbështetje të plotë për ndërtimin dhe përfundimin sa më parë të kësaj xhamie dhe se nevojat  dhe kërkesat  për ngritjen e xhamive të reja janë shumë të mëdha për krijimin e kushteve xhematlinjëve për të kryer obligimet fetare. Në  Malishevë janë në ndërtim 3 xhami të reja, ( Dragobil, Senik dhe Goriq), dhe është  rindërtuar prej fillimit xhamia e fshatit Pagarush.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

“XHAMIA TE NE – HISTORI, MISION E IDENTITET”

Fjala e Myftiut të Kosovës, Naim ef. Tërnava, e mbajtur në Konferencën Shkencore “Xhamia t…