Me një manifestim solemn, të premten më 5 korrik 2013 para namazit të xhumasë, në vigjilje të muajit të madhëruar të Ramazanit në fshatin Vragoli të Fushë-Kosovës, u bë përurimi i xhamisë së re të ndërtuar në qendër të fshatit.
Në përurimin e xhamisë përveç një numri të konsiderueshëm të  Besimtarëve të Vragolisë e rrethinës qe i pranishëm edhe Myftiu i Kosovës, Mr. Naim Tërnava i shoqëruar nga bashkëpunëtorët, pastaj kryesuesi i Kuvendit komunal të Fushë – Kosovës, Jakup Tërnava, si dhe drejtuesi e KBI së Fushë-Kosovës, të prirë nga kryetari, Pajzait Tërnava, i cili pasi i përshëndeti të pranishmit, falënderoj të gjithë ata që kontribuuan në ndërtimin e xhamisë, besimtarët e Vragolisë, Kuvendin Komunal, kryesinë e BIK si dhe donatorët.

Jakup Tërnava- kryesues i Kuvendit Komunal të Fushë-Kosovës, pasi ka përshëndetur tha “Kuvendi Komunal i Fushë- Kosovës ka bashkëpunim të mirë më Këshillin e BIK, dhe këtë bashkëpunim do e rrisim edhe më shumë në të mirë të qytetarëve e besimtarëve tanë”.
ndërsa myftiu tërnav pasi përshndeti e falnderoj të gjitha ata që kanë kontribuar për xhamisnë tha: “Bashkësia Islame e Kosovës është e angazhuar që të ndërtoj xhami aty ku është e nevojshme, ngase besimtarëve tanë e kemi për obligim që t’u krijojmë kushtet e duhura për ti kryere obligimet fetare. Roli i xhamisë është që përveç adhurimit të Zotit Një, të edukoj  e arsimoj masën e gjerë e sidomos brezin e ri.”
Ndërsa duke folur për roli që ka xhami për shoqërinë Myftia tha: “Xhamia te ne ka luajtur një rol të rëndësim në ruajtjen  dhe kultivimin e identitetit tonë, kjo së fundi u dëshmua edhe  në vitet 89-99 të shekulli të shkuar, kur xhamitë anekënd Kosovës u shëndrruan në shkolla e u vënë në shërbim të arsimit e kulturës së këtij populli. Jam i blinduar që xhaminë e re që po e përurojmë sot, të jetë e tillë e mbushur me xhematë, në shërbim të fesë e populli, në shërbim të rinisë e aderimit ndaj Allahut”

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava priti në takim ambasadorin jorezident të Katarit, z. Jabor Ali Hussein al Hawashela al Dosari

Prishtinë, më 23 shkurt 2024 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërn…