U mbajt paneli virtual “Sfidat e praktikimit të Islamit në kohën e pandemisë”

Prishtinë, 25 mars 2021

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në bashkëpunim me Këshillin Botëror të Shoqërive Muslimane, me seli në Abu Dabi, organizuan një panel virtual me temën “Sfidat e praktikimit së Islamit në kohën e pandemisë”

Në këtë panel morën pjesë përfaqësues nga shtetet e ndryshme, si nga Kosova, Shqipëria, Emiratet e Bashkuara Arabe, Greqia, Ukraina, Sanxhaku etj.

Bashkësinë Islame të Kosovës në këtë panel e përfaqësoi shefi i kabinetit të Myftiut Tërnava, Besim ef. Mehmeti, i cili para të pjesëmarrësve foli rreth sfidave që ka paraqitur pandemia në Kosovë, roli i Bashkësisë Islame të Kosovës në menaxhimin e pandemisë, për sfidat dhe vështirësitë me të cilat po përballet BIK-u në zhvillimin e jetës fetare në Kosovë, si dhe për një sërë temash që kryesisht kanë të bëjnë me pandeminë Covid-19.

Nikoqiri i organizimit të këtij paneli, kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, Bujar ef. Spahiu, para pjesëmarrësve foli ballafaqimit dhe vështirësive me të cilat po përballet Komuniteti Mysliman i Shqipërisë me pandeminë Covid-19.

Ndër temat e diskutuara në këtë panel ishin edhe sfidat e myslimanëve në praktikimin e Islamit në pandemi, rëndësia e ruajtjes së shëndetit fizik dhe mendor, bashkëpunimi i bashkësive fetare me organizata të ndryshme gjatë pandemisë, rëndësia e komunikimit të duhur të mesazhit fetar në kohë vështirësie etj.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava priti në takim një delegacion nga Qendra Islame nga Londra

Prishtinë, më 22 shtator 2022 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tër…