TIKA do të restauroj edhe pesë monumente të trashëgimisë kulturore islame

Në praninë e zëvendës kryeministrit turk Bekir Bozdag, Myftiut të Kosovës, Mr. Naim Tërnava, ministrit të kulturës, Memli Krasniqi, si dhe shumë të ftuarëve të tjerë nga institucionet e Turqisë e të Kosovës, të premten më 10 gusht në Prishtinë, Agjencia Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim (TIKA) ka prezantuar projektet për restaurimin e disa monumenteve të trashëgimisë kulturore në Kosovë, në qytete të ndryshme.

 

{jathumbnail}Me këtë donacion nga TIKA do të restaurohet oborri i Xhamisë së Madhe në Prishtinë, oborri i Xhamisë së Sinan Pashës në Prizren, do të bëhet restaurimi i Xhamisë së Jashar Pashës në Prishtinë, restaurimi i Hamamit të Vushtrrisë (Gazi Ali Beu), si dhe restaurimi i Xhamisë së Janjevës, (Murat Beu).

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Delegacioni i Kryesisë së BIK-ut qëndroi për vizitë në Bashkësinë Fetare Islame të RMV-së

Prishtinë, më 1 prill 2023 Në kuadër të bashkëpunimit të mirë ndërmjet Bashkësisë Islame t…