Prishtinë, më 2 prill 2023


Kjo pjesë e qytetit, e cila lidh tri xhamitë, atë “Sulltan Mehmet Fatih”, xhaminë “Jashar Pasha” dhe xhaminë “Sulltan Murat”, sonte u stolis për nder të muajit të bekuar Ramazan.


Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava së bashku me kryetarin e Prishtinës, Përparim Rama ishin prezent në këtë ngjarje.


Myftiu Tërnava e vlerësoi këtë nismë, e cila u realizua për herë të parë në Prishtinë, duke falënderuar bashkëpunëtorët, të cilët mundësuan realizimin e këtij projekti. Ai po ashtu uroi që vitet e ardhshme të stoliset i gjithë qyteti për nder të muajit Ramazan.


Kryetari i Prishtinës, tha se kjo pjesë e Prishtinës nga viti i ardhshëm do të shndërrohet në një ambient tjetër me parqe e lokale afariste, e cila do të krijojë një atmosferë të këndshme për besimtarët e turistët.


Qytetarë e besimtarë myslimanë gjatë gjithë këtij muaji mund ta shijojnë këtë pamje të bukur që lidh tri xhamitë, atë “Sulltan Mehmet Fatih”, xhaminë “Jashar Pasha” dhe xhaminë “Sulltan Murat”.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Përfundoi aksioni i shpërndarjes së mishit të kurbanit

Prishtinë, më 10 korrik 2024 Rreth 20 mijë kurbane janë therur dhe janë shpërndarë nga Bas…