Prishtinë, 7 maj 2020

Nëpunësit e zyrës për çështje fetare në ambasadës së Turqisë në Kosovë dhe besimtarët e Komunës së Mamushës i janë bashkuar sot aksionit të Shoqatës Humanitare Bereqeti “Sofra e Ramazanit 2020” për t’iu dalë në ndihmë familjeve në nevojë. Ata në mbështetje të këtij aksioni kanë dhuruar shumën në vlerë prej 5 mijë eurosh për familjet në nevojë që të kenë një iftar të begatshëm. Ata paraprakisht vizituan selinë e Bashkësisë Islame të Kosovës ku u pritën nga Kryetari i BIRK-ut myftiu Naim ef. Tërnava. Me këtë rast atasheu për çështje fetare në ambasadën turke Nevzat Akin ka vlerësuar lartë punën dhe angazhimit e myftiut Tërnava dhe institucione të BIK-ut që po japin në këtë kohë pandemie dhe ka përgëzuar aksionin humanitar të Shoqatës Humanitare Bereqeti “Sofra e Ramazanit 2020”. ‘Me këtë rast më lejoni që ti falënderoj edhe besimtarët nga Mamusha të cilët iu kaun aksionit të Shoqatës Humanitare Bereqeti “Sofra e Ramazanit 2020” i cili po realizohet gjatë këtij muaji të bekuar”-tha Akin.

Me këtë rast edhe këshilltari myftiut Tërnava, Vedat Sahiti ka falënderuar të gjithë ata që kaun kontribuar në aksionin humanitar “Sofra e Ramazanit 2020” ‘Në emër të Kryesisë së BIK-ut falënderoj atasheun për çështje fetare në ambasadën e Turqisë bashkë me nëpunësit e zyrës për çështje fetare në ambasadës së Turqisë në Kosovë kanë mbledhur një shumë të hollash të cilat i kanë dedikuar për aksionin humanitar “Sofra e Ramazanit 2020”.Me këtë rast edhe një herë falënderojmë xhematin e xhamive tw Mamushës të cilët me organizimin e imamit dhe dy mutevileve që janë në Mamushë kanë grumbulluar shumë prej 5000 eurosh për tu dalë në ndihmë familjeve nevojtare”-tha Sahiti.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Myftiu Tërnava priti në takim ambasadorin jorezident të Katarit, z. Jabor Ali Hussein al Hawashela al Dosari

Prishtinë, më 23 shkurt 2024 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërn…