Të premten, më 10.11.2017, Myftiu i Kosovës Naim ef. Tërnava, i shoqëruar nga bashkëpunëtorët, qëndroi në Shkodër, ku u prit nga kryetari i KMSH-s Skënder Bruçaj me bashkëpunëtorë. Dy delegacionet para namazit të xhumasë qëndruan në Myftininë e Shkodrës, ku u pritën nga Myftiu i Shkodrës, Muhamed ef. Sytari, i cili, pasi u dëshiroi mirëseardhje, delegacion nga Kosova e njohu me aktivitetet e Myftinisë së Shkodrës. Myftiu Sytari për kontributin e dhënë për Myftinë e Shkodrës, Myftiut të Kosovës, Naim ef. Tërnavës i ndau mirënjohje dhe i dhuroi një dhuratë – pikturë me motive nga rihapja e Xhamisë së Plumit.

Myftiu Tërnava dhe kryetari Bruçaj, të shoqëruar nga bashkëpunëtorët dhe zyrtarët e Myftinisë së Shkodrës, namazin e xhumasë e falën në Xhaminë e Parucës, ku Myftiu Naim ef. Tërnava mbajti hytben, ndërsa sekretari i Kryesisë së BIK-ut i priu farzit të namazit të xhumasë.

Më pas, dy delegacionet patën një drekë pune, pas së cilës vizituan Xhaminë e Plumit.

Të shtunën, të dy delegacionet u nisën drejt Pukës, vizituan Myftininë e Pukës, ku u pritën nga Myftiu Gërzim Kopani dhe pastaj morën pjesë në simpoziumin “Mejtepet e Myftinisë Pukë dhe Rolet e Tyre”, i cili u mbajt në Pallatin e Kulturës të këtij qyteti.

Në këtë aktivitet mori pjesë Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë H. Skender Bruçaj, Myftiu i Republikës së Kosovës Naim Ef. Tërnava, Myftiu i Pukës Gëzim Kopani, drejtues të dy bashkësive fetare si dhe shumë intelektualë dhe besimtarë të qytetit të Pukës.

Pas himnin kombëtar dhe këndimit të disa pjesëve kuranore nga nxënësit e Kuranit, të pranishmit ndoqën një dokumentar të shkurtër përgatitur veçanërisht për këtë rast.

Aktivitetin e përshëndeti Myftiu i Pukës Gëzim Kopani, i cili, ndër të tjera tha: “Aktivitete të tilla zhvillohen me qëllim vlerësimin e punës së të parëve tanë. Nuk ecet përpara duke harruar punën e të parëve. Kontributet e teologëve, hoxhallarëve nuk duhet t’i lëmë në harresë, por t’i përkujtojmë ata pasi kanë dhënë një kontribut të vyer në edukimin e shoqërisë…”

Ndërsa kreu i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë Skender Bruçaj u shpreh: “Arsimi është puna më e mirë që njeriu mund të bëjë. Unë mendoj që janë tre armiq të shoqerisë: injoranca, varfëria

dhe përçarja. Nëse duam të luftojmë injorancën duhet ta luftojmë me dituri. Varfëria luftohet duke investuar në kapitalin njerëzor dhe e treta përçarja luftohet me vëllazërim.”

Në fjalën e tij Myftiu i Republikës së Kosovës Naim Tërnava përshëndeti aktivitetin, ndër të tjera, tha: “Shoqëria jonë njihet për tolerancë dhe mirëkuptim. Vlera këto që sot janë tipare dalluese për kombin tonë. Me kultivimin e këtyre vlerave s’ka dyshim se rol të veçantë kanë luajtur edhe mejtepet që edukuan masën drejt sipas mësimeve hyjnore. Edhe në rrethin e Pukës, mejtepet kanë një histori të begatë dhe shumëvjeçare. Ky aktivitet është një vlerësim për punën e atyre brezave, është mirënjohje për kontributin e tyre.“

Pastaj aktiviteti pasoi me kumtesat e përgatitura me këtë rast nga drejtori i Mesazhit Islam në KMSh z. Astrit Zharri, studiuesi nga Kosova dr. Sadik Mehmeti dhe historiani prof. Xhemal Meçi. Aktiviteti u mbyll me një koktej dhe shpërndarje literature islame për të pranishmit.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Përfundoi aksioni i shpërndarjes së mishit të kurbanit

Prishtinë, më 10 korrik 2024 Rreth 20 mijë kurbane janë therur dhe janë shpërndarë nga Bas…