Përfundoi vizitën në Kosovë ministri për Çështje Fetare i Arabisë Saudite

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu, Naim ef. Tërnava ka përcjellur sot delegacionin e lartë të Mbretërisë së Arabisë Saudite të udhëhequr nga ministri për çështje fetare, Abdul-Latif bin Abdul-Aziz Al Shejkh.


Në këtë vizitë zyrtare në Kosovë, ministri për çështje fetare nga Mbretëria e Arabisë Saudite, u largua me një përshtypje tejet të mirë, me përkushtimin dhe angazhimin e Bashkësisë Islame të Kosovës në përhapjen islamit mesatar dhe të moderuar si dhe në luftën ndaj çdo ekstremizëm dhe radikalizëm.


Ministri, Abdul-Latif bin Abdul-Aziz Al Shejkh, që nga e mërkura qëndroi në Kosovë, më që rast vizitoi Bashkësinë Islame të Kosovës, Medresenë “Alauddin” dhe xhaminë e madhe në Prishtinë.
Së bashku kryetarin e Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiun Naim ef. Tërnava nënshkruan një memorandum bashkëpunimi për thellimin e bashkëpunimit mes dy vendeve.


Pjesë tejet e rëndësishme qëndrimit të ministrit nga Mbretëria e Arabisë Saudite në Kosovë ishte edhe takimi me Kryeministrin e Kosovës Albin Kurti. Ai nga ky takim u shpreh tejet i lumtur me përkushtimin e udhëheqësve kosovarë ndaj qytetarëve të vendit.


Në ndërkohë që Mbretëria e Arabisë Saudite u falënderua jashtëzakonisht shumë për kontributin që kë dhanë për Kosovën dhe që po vazhdon ta bëjë edhe më tutje.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Hapet xhamia e re në Troisdorf të Gjermanisë

Më 01 tetor 2022, delegacioni i Bashkësisë Islame të Kosovës, i përbërë nga drejtori për D…