Në Kosovë për vizitë pune po qendron një delegacion nga Drejtoria e Përgjithshme e Vakfeve të Turqisë

Prishtinë,7 prill 2017

Në kuadër të përpjekjeve dhe përkushtimit të  Bashkësisë Islame të Kosovës  për mbrojtjen e trashëgimisë kulturore Islame  në Kosovë për vizitë pune po qendron një delegacion nga Drejtoria e Përgjithshme e Vakfeve të Turqisë  të kryesuar nga shefi i sektorit të Monumenteve z.Suat Faruk Giray me bashkëpunetorë  të cilët fillimisht u pritën nga këshilltari  Vedat ef. Sahiti ku biseduan për projektet e restaurimeve në proces e sipër dhe atyre që janë në procedurë të marrjes së lejeve përkatëse dhe më pas   vazhduan  për në qytetin e Gjakovës për të vëzhguar punimet e restaurimeve si në Medresenë e Vogël e Bibliotekën e Hadum Agës , dhe për të monitoruar fillimin e  punimeve të restaurimit edhe në tri xhami të rëndësishme të trashëgimisë sonë islame sikur Xhamia e Sefës , xhamia e  Kusarve dhe xhamia e  Mulla Jusufit . Bashkëpunimi i Bashkësisë Islame të Kosovës me Drejtorinë e Vakfeve të Turqisë ka shenuar rritje në disa fusha të rëndësishme si në fushën e restaurimeve të monumenteve të trashëgimisë si dhe  ndihmave sociale.[layerslider id=”23″]

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

URIMI I MYFTIUT TË KOSOVËS, NAIM EF. TËRNAVA ME RASTIN E FILLIMIT TË MUAJIT TË BEKUAR RAMAZAN

Të nderuar besimtarë, Vëllezër dhe motra, Të nderuar qytetarë të Kosovës! Sonte, fillimish…