Myftiu Tërnava takoi perfaqësuesen e UNDP-së

Prishtinë, 25 korrik 2018

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu NaimTërnava, sot priti në takim kordinatoren e agjencive të UN-së në Kosovë z. Ulrika Richardson, e cila është dhe perfaqësuese rezidente e UNDP-së.

Filimisht Myftiu e falënderoi për vizitën e saj ne selinë e Bashkësisë Islame dhe për bashkëpunimin gjatë viteve të fundit në fushën e trashëgimisë kulturore për renovimin dhe restaurimin e disa objekte fetare, si në Kamenicë, Lipjan, Ferizaj etj, dhe i shprehu besimin se edhe në të ardhmen ky bashkëpunim do të vazhdojë.

Nga ana e saj, znj.Richardson falëndeori Myftiun për pritjen dhe për kontributin e tij personal dhe institucional për ruajtjen dhe mbrojtjen e trashëgimisë kulturore dhe në veçanti për kontributin e Bashkësisë Islame për ruajtjen e kulturës së bashkëjetesës dhe tolerancës mes komunitevete të ndryshme etnike dhe atyre fetare ne vend.

Ulrika Richardson gjithashtu e njohu Myftiun me fillimin e fazës së dytë të projektit që ka për qëllim restaurimin e trashëgimisë që çon në ngritjen e mirëbesimit mes komuniteteve.

 

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

“Bereqeti” në Drenas ndihmon familjet me jorganë, jastëk dhe batanije

Shoqata Humanitare Bamirëse “Bereqeti”, dega në Drenas, ka dhuruar zhvilluar aksion humani…