Myftiu Tërnava priti në takim kryetarin e Komunitetit Mysliman Hungarez, z. Zoltan Bolek

Prishtinë, 21.07.2018

 

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim Tërnava, sot paradite priti një delegacion nga Komuniteti Mysliman i Hungarisë, i prirë nga kryetari i këtij komuniteti, z. Zoltan Bolek. Myftiu Tërnava fillimisht i uroi mirëseardhje në Kosovë, më pastaj i njohu me historikun, funksionimin dhe organizimin e Bashkësisë Islame të Kosovës dhe të institucioneve të saj. Ai po ashtu falënderoi popullin dhe Qeverinë e Hungarisë për përkrahjen dhe mbështetjen që i kanë dhënë Kosovës gjatë proceseve në të cilat ka kaluar që nga viti 1990 e deri në ditët e sotme.

Kryetari i Komunitetit Mysliman në Hungari, z. Zoltan Bolek falënderoi Myftiun për pritjen dhe e njohu me organizimin e Komunitetit Mysliman në Hungari. Ai shprehu gatishmërinë që të nisin bashkëpunimin me Bashkësinë Islame të Kosovës.

Të dy bashkëbiseduesit konstatuan që lidhjet shqiptare-hungareze janë të hershme dhe ekzistojnë të gjitha parametrat që të dy komunitetet në të ardhmen të kenë bashkëpunim në shumë fusha. 

 

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Sekretari i Kryesisë së BIK, Ahmet ef. Sadriu priti një delegacion nga EBA

Prishtinë, 25 nëntor 2022 Sekretari i Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, Ahmet ef. …