Prishtinë, më 7 dhjetor 2022

Drejtoria fetare-arsimore e drejtuar nga kryeimami Vedat Sahiti dhe Departamenti i Gruas pranë Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës kanë organizuar takimin përmbyllës me mualimet nga e gjithë Kosova.

Ky takim kishte për qëllim të shpalosë punën një vjeçare të mualimeve, si dhe për të diskutuar planet dhe programet që do realizohen në vitin e ardhshëm.

Kryeimami falënderoi Departamentin e Gruas dhe të gjitha mualimet për angazhimet e sukseset që kanë arritur përgjatë këtij viti.

Ai ritheksoi mbështetjen e Kryesisë së Bashkësisë Islame për avancimin e grave në fusha të ndryshme.

Kurse udhëheqësja e Departamentit të Gruas, Vaxhide Bunjaku, prezantoi punën një vjeçare, duke përmendur një sërë aktivitetesh, si trajnime, programe për muajin Ramazan, dua hatmeje, programe për muajin e Mevludit, etj.

Në këtë takim prezent ishte edhe Myftiu Naim ef. Tërnava, i cili foli për pozitën e lartë që feja islame i dha femrës.

Mes tjerash Myftiu falënderoi mualimet për angazhimin e tyre, duke i inkurajuar që të punojnë edhe në të ardhmen. Ai iu ofroi mbështetje të vazhdueshme në punën që bëjnë.

Ndërkohë këshilltari i Çështjeve Fetare pranë ambasadës turke përgëzoi mualimet për punën dhe tha se bashkëpunimi që kanë me Bashkësinë Islame në krye me Myftiun Naim ef. Tërnava e bën të ndihet i lumtur dhe i nderuar.

Departamenti i Gruas e përmbylli vitin 2022 me një sërë aktivitetesh që rezultuan me suksese të mëdha.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Kryesia e Bashkësisë Islame mbajti mbledhjen e rregullt të saj

Prishtinë, më 23 maj 2024 Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës ka mbajtur sot mbledhjen …