Prishtinë, 23 tetor 2018

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim Tërnava priti në takim një delegacion nga Katari, në përbërje nga drejtori i Përgjithshëm i Organit Rregullativ të Veprimtarisë Bamirëse, z. Ibrahim Abdullah Duhejmi, drejtori ekzekutiv i “Qatar Charity”, z. Yousuf bin Ahmed el Kuvari dhe i ngarkuari me punë në Ambasadën e Katarit në Tiranë, z. Hashim Ibrahim Ali al Sade.

Myftiu Tërnava fillimisht falënderoi mysafirët nga Katari për vizitën, e më pas shprehu falënderimet më të veçanta për shtetin dhe popullin e Katarit, të cilët në vazhdimësi kanë ndihmuar Kosovën si në periudhën para lufte ashtu edhe në atë pas saj. Ai më pas i njohu mysafirët me funksionimit e BIRK-ut, si dhe për rolin e këtij institucioni në mbarëvajtjen e jetës fetare në Kosovë.

Nga ana e tij, z. Ibrahim Abdullah Duhejmi falënderoi Myftiun Tërnava për pritjen dhe e përgëzoi atë për punën që po bëjnë institucionet e BIRK-ut për jetën fetare në vend. Ai po ashtu premtoi se Katari do të angazhohet që të ndihmoi Kosovën edhe më për t’u integruar në mekanizmat ndërkombëtarë.

Shfaq më shumë në Lajme

Shfleto

Drejtori i Diasporës, Ekrem ef. Simnica ka pritur në takim kryetarin e QKMSh “Haxhi Zeka” në Belgjikë, Musa Mulajn

Prishtinë, 14 maj 2024 Drejtori i Diasporës në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Ek…